Zsuffa Ákos (FVSZ elnök) nyilatkozata a felnőttképzés fontosságáról

A felnőttképzési kutatásban megkérdezett vállalatok többsége úgy vélekedik, hogy a felnőttképzés rugalmasabb szabályozása sokkal ösztönzőbb lehet a gazdasági szereplőknek alkalmazottjaik kiképzésére, továbbképzésére és támogatására a taníttatásban – mutatják be a Budapesti Kereskedelmi Iparkamara és a Felnőttképzők Szövetsége kutatásai.

[wp_ad_camp_1]

Zsufa Ákos (FVSZ elnök) nyilatkozatának további részleteit is megjelentek az ado.hu weboldalon, ahol a felnőttképzés fontosságáról is bővebben olvashat. Az egyesület szerint a vállalkozók felnőttképzésre összpontosítanának a versenyképesség és a versenyelőny növelésére, a hatékonyság és a technológiai változások alkalmazására, valamint az alkalmazottak megtartására és továbbfejlesztésére. A válaszadók fele saját felnőttképzési gyakorlatát tudatos, tervezett folyamatként értékelte. Ezt jelzi az a tény, hogy ezek legnagyobb része képzési együttműködést alakított ki oktatási intézményekkel, képzési szakértő szolgáltatókkal, akkreditált oktatási és képzési társaságokkal, és sokuknak saját tanterve és mentori rendszere van – írták a kutatók. Hozzátették, hogy ugyanakkor a vállalkozók lerövidítik a képzési időt és inkább támaszkodnak a digitális tanulási lehetőségekre, amelyek szinte végtelenek.

A visszajelzés alapján a munkáltatók a pontosságot, a munkaterhelést és az önálló munka képességét értékelik a legjobban, ezen területekre szeretnének összpontosítani a felnőttképzéseken. Az idegen nyelvi kommunikációt és a digitális tartalom létrehozását kevésbé tekintik fontosnak, pedig a mai világban a nyelv és a digitalizáció is fontos lenne. A bejelentés szerint Zsuffa Ákos, a Felnőttképzők Szövetségének elnöke egyetért azzal, hogy az online tanulás jól használható felnőttképzésben is. A szervezet, a vállalatokhoz hasonlóan, önálló felnőttképzési jogszabályokat szorgalmazna. Ha még többet szeretne megtudni a felnőttképzésről és annak menetéről keresse fel az ado.hu weboldalt.