Több kritérium is döntő befolyással bír egy szegélyléc kiválasztásánál

Ma már nagyon sokan döntenek úgy, hogy saját kezűleg oldják meg otthonukban a kisebb-nagyobb felújítási munkálatokat, hiszen a szakemberek munkadíjai igencsak megemelkedtek az utóbbi években. Amennyiben mi is így járunk el, úgy feltétlenül szenteljünk nagy figyelmet a kiegészítők megválasztására.

Kőműves és burkolási munkáknál például elengedhetetlen a szegélyléc használata. Legyen szó akár csempézésről, vagy épp betonalakzatok, támfalak élképzéséről, ez az eszköz nagyon jó szolgálatot tehet. Tekintettel arra, miszerint a piacon elérhető kínálat ma már igen jelentősnek mondható, nagyon körültekintően kell eljárnunk a szegélyléc vásárlásánál. Elsőként természetesen azt kell átgondolnunk, milyen munkákhoz lesz majd szükségünk a kiegészítőre. Ugyanis függően attól, hogy burkoláshoz, netán lépcsők kialakításhoz, vagy például kertépítéshez szeretnénk majd alkalmazni, eltérő hosszúságú, anyagvastagságú és anyagú szegélyléc lesz majd az optimális. Ugyancsak megfontolandó, miszerint tervezzük-e többször újra felhasználni az adott darabot.

Tudniillik egy fémből készült szegélyléc esetében ez sokkal könnyebben megvalósítható, mint a műanyag alternatíváknál. Ugyancsak számoljunk azzal, hogy egy nagyobb családi ház teljes körű felújítása esetén jelentős mennyiséget kell majd vásárolnunk ebből a kiegészítőből is, így megeshet, hogy büdzsénk behatárolja, melyik változat mellett kell letenni a voksunkat. Ugyanakkor olyan területeken, ahol a szegélyléc nem csak a segédvonalak megalkotását, illetve a vízszintes, függőleges irányok meghatározását végzi, hanem beépítésre is kerül, feltétlenül a legmagasabb minőség mellett érdemes döntenünk. Különösképp kültéri felhasználás vonatkozásában, hiszen itt a különféle környezeti tényezők, UV-sugárzás, csapadék is komoly kihívást jelenthetnek.