Tehénistálló kedvezményesen elérhető itt!

Sok gazda vásárol tehenet, hogy friss, saját termesztésű marhahúsért nevelje őket. A tehenek levágása azonban bonyolult, és speciális készségeket és eszközöket igényel, ezért fontos tudni, hogy hol fogja feldolgozni a marhahúst.

Tehénistálló kedvezményesen várja a gravetti.hu weboldalon, tehát mindenképpen látogasson el hozzánk ha ön is szeretne egy minőségi tehénistállót teheneinek. Ha marhahús céljából nevel egy tehenet, a fűvel táplált tehenek körülbelül 28-30 hónapos korukban, míg a gabonával etetett tehenek 15-16 hónapos korukra nőnek meg igazán. A nyár folyamán meghíznak ősszel pedig elviheti azt az állatot a húsfeldolgozóba, és feldarabolják önnek. Ha azt tervezi, hogy saját fogyasztásra kíván tehenet tartani, használhat egyedi vágólétesítményt, de ha azt reméli, hogy elad egy kis húst, akkor a létesítményt állami vagy szövetségi ellenőrzésnek kell alávetni attól függően, hogy az állam területén kíván-e értékesíteni vagy a határon túlra. Még ha nem is akarja eladni a húst, tudnia kell, hogy ki fogja feldolgozni az állatát. Élethelyétől függően nehéz lehet megfelelő feldolgozót találni.

Nagyon kevés húsfeldolgozónk van, így a létesítmények gyorsan megtelnek. A tanyasiak tavasszal vesznek egy borjút, amely akkora lesz, hogy ősszel le lehet vágni, és a vágóhidak az egész szezonra le vannak foglalva. Célszerű felhívni a helyi feldolgozót, és ütemezni az idősávot. A feldolgozóval való időbeosztás elfelejtése nemcsak csalódást okozhat, hanem költséges is lehet, mivel a téli időszakban kell etetni az állatot az istállóban, amíg helyet nem kap a vágóhídon. Ez különösen nagy kihívást jelent hidegebb éghajlaton. – Ez az első számú kiadás itt. Hústermelő tehenek esetében sok szénát kell tárolni télen. További részletekért és tehénistálló rendelésért nézzen be még ma a gravetti.hu weboldalra.