Széf az Ön otthonába is!

Manapság már egyáltalán nem megy ritkaság számba, hogy valaki széf beszerzése által igyekszik megvédeni otthonában található értékeit. Az alábbiakban egy kicsit részletesebben beszélünk a széfekről.

[wp_ad_camp_1]

Széf számos méretben és kivitelben kapható. Sokan a kisebb méreteket preferálják, azonban ez nem feltétlenül jó döntés, mivel a széf beépítése után szoktak rádöbbenni, hogy mi mindent akarnak még berakni a széfbe, aminek azonban így nem lesz helye. A széfekhez mindig tartoznak biztonsági fokozatok. Ezeket általában betűk jelölik, amikhez néha számok is tartoznak. Például A, AA, B, S1, S2. Ezek a jelölések azt jelentik, hogy mekkora feszítésnek képes ellenállni a széf, valamint milyen és mekkora dübellel van rögzítve. Természetesen minél biztonságosabb egy széf, annál drágább. Pár ezer forintos széftől kezdve, találhatunk akár több százmilliósat is. Abban az esetben, ha riasztót is köttet a széfbe, az még nagyobb biztonsági fokozatot jelent, bár ennek komoly ára van.

Ha már rendelkezik széffel, akkor nagyon fontos, hogy ne dicsekedjen vele úton-útfélen. Gyakorlatilag az a legjobb, ha senkinek nem árulja el, milyen új szerzeménnyel rendelkezik. Logikus következtetés, hogy aki rendelkezik széffel, az rendelkezik értékkel is, amit benne tárolhat. A széfet érdemes úgy tárolni, hogy az senkinek ne tűnjön fel. Például a bútorszéfek elé érdemes könyveket, festményt vagy bármi olyat tenni, ami biztosan takarja a széfet a kíváncsi tekintetek elől. A széfek árát, tekintve, ahogy már említettük, hatalmas különbségek lehetnek. Az olcsóbb széfektől nem feltétlenül kell komoly védelmet várni, azonban, ha nincs is szüksége komolyabb védelemre, akkor felesleges a drágább típusok közt válogatni, elég lesz a pár ezres is.