Rhinophyma kezelése hatékonyan

A rhinophyma egy igen gyakori bőrrendellenesség, mely nagy, vörös, karfiolszerű orral jár. A köznyelvben ezt gyakran úgy emlegetik, hogy „borvirágos orr”. A kiváltó ok ismeretlen, de valószínűleg a rozácea bőrbetegség áll a háttérben.

[wp_ad_camp_1]

Rhinophyma kezelése hatékonyan és gyorsan szakorvos által a Belvárosi Orvosi Centrumban! A rhinophyma esetében nem találtak összefüggést az alkoholfogyasztás és a betegség kialakulása közt, mivel régen a túlzott alkoholfogyasztást tették felelőssé a betegség kialakulása miatt. A rhinophyma leginkább a férfiak körében jelenik meg, leginkább 30-50 éves korban. A betegség nagyobb eséllyel alakul ki világos hajú, kék vagy zöld szemű embereknél, vagy olyanoknál, akiknek családjában volt már rozáceás megbetegedés. A rhinophyma a rozácea előrehaladott állapotában jelenik meg. Ekkor az orr vörössé válik és karfiolszerű lesz. Az orrban lévő mirigyek begyulladnak, valamint csomós elváltozások jelennek meg. Az orr kötőszövete burjánzásnak indul, az orrnyílás pedig be is szűkülhet.

A rhinophyma leghatékonyabb és leghosszabb távú eredményes kezelése sebészi úton érhető el. Ekkor az eredetihez nagyon hasonló orrformát alakítanak ki. A műtét helyi érzéstelenítésben történik. A sebész szakorvos szén-dioxid lézer használata által távolítja el a túlburjánzott szöveteket. A műtét után az orr bőre újrahámosodik. Ha Ön is a fent említett tüneteket tapasztalja, akkor látogasson el a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra és a feltüntetett elérhetőségek valamelyikén vegye fel a kapcsolatot a szakorvosokkal. A rhinophyma hatékonyan kezelhető, így nem kell tovább szenvednie a tünetektől. Bővebb információkért és elérhetőségért látogasson el a belvarosiorvosiventrum.hu weboldalra.