Dugulás fajtái ellen milyen lehetőségek vannak?

Ha dugulással kerülünk szembe, akkor minél előbb meg kell szüntetni a problémát, mielőtt a baktériumok túlzottan elszaporodnának és kellemetlen bűzt árasztana szét. Másrészről a dugulás akár a mindennapi teendőkben is megakadályozhat minket.

[wp_ad_camp_1]

A dugulás fajtákról és megszüntetésükről itt tud tájékozódni. Régen, ha dugulás állt fenn, akkor sodort drótokat és gumi slagot használtak, hogy a dugulást megszüntessék. Manapság szerencsére ennél jóval modernebb megoldások léteznek a dugulás megszüntetésére. A dugulás során a lefolyócsőben a víz nem tud tovább áramlani, vagyis lefolyni, általában valamilyen nem oda való anyag miatt, de az sem ritka, hogy a túlzott WC-papír használat miatt alakul ki dugulás. A többség, ha dugulást tapasztal, akkor pumpát ragad. Ez megoldás lehet a problémára, azonban, ha igazán makacs dugulásról van szó, akkor csak a szakember tud segíteni. A szakemberek általában a duguláselhárító gép által hajtott csatornatisztítót vetik be a dugulás ellen, aminek ismertebb neve a csőgörény.

A csőgörény a különféle műszaki boltokban bárki által megvásárolható. Már egy-két ezer forintért is beszerezhetők, azonban ezek gyakorlatilag semmit nem érnek, így érdemes a valamivel drágább darabokat választani. Annak érdekében, hogy minél kevesebb dugulás forduljon elő otthonában, érdemes akár otthoni praktikák bevetésével tisztán tartani a lefolyócsövet. Ha visszatérő dugulásról van szó, akkor pedig érdemes kamerával átvizsgálni a rendszert, a szakemberek ebben is segítségére lehetnek. Ha bővebb információkra van szüksége a dugulással, valamint megszüntetésükkel kapcsolatban, akkor látogasson el a dugulaselharitas-mesterek.hu weboldalra, ahol elérhetőségeket is talál.