Otthon is megoldható a billentyűzet tisztítása!

A számítógép billentyűzete a mindennapi igénybevételnek hála bizony könnyen elpiszkolódik, nehéz tisztán tartani. Ha már megunjuk nézni az elkoszolódott billentyűzetet, akkor elvihetjük a szervizbe, ahol készségesen kitakarítják és aztán fizethetünk, de ha van egy kis türelmünk, akkor könnyedén, otthon is megoldhatjuk a tisztítását. Most ennek érdekében mutatjuk be a jól bevált trükköket!

[wp_ad_camp_1]

A legegyszerűbb megoldás, ami nem igényel különösebb bevásárlást sem, a fogkefe és a fültisztító pálcika együttes használata. A legtöbb háztartásban mind a kettő megtalálható. Tisztítás előtt persze kapcsoljuk ki a számítógépet, majd ezután mártsuk egy kis alkoholba a fültisztító pálcikát. Ezután töröljük ki vele a billentyűk közötti részt, és utána már csak egy nem használatos fogkefével át kell dörzsölnünk a billentyűzet teljes felületét.

A másik megoldás, ha a billentyűzet számára kapható, a boltban gyorsan beszerezhető, speciális tisztító gél mellett döntünk. A módszer nagyon egyszerű és hatásos is egyben. A folyadékot bele kell tömködni a billentyűzet közötti résekbe, és az már rántja is magával az összes beragadt koszt, de még a baktériumokat is. Hetente egyszer nyugodtan használhatjuk és nem lesz gond a billentyűkkel.

Az ablaktisztító is segítségünkre lehet. Egyszerűen csak fújjuk le ablakpucolóval a billentyűzetet, majd azt töröljük szárazra egy puha ronggyal. Ez a megoldás viszont csak a kisebb koszolódások esetén kiváló, ám ha már tele van a gombok közötti rész mindenféle kosszal, morzsával, akkor egyértelműen drasztikusabb megoldáshoz kell folyamodni.

Végezetül következzen a legdrágább, de egyben a leghatásosabb módszer! Ez pedig nem más, mint a sűrített levegő használata. Ez a megoldás segít még a legmélyebben fekvő, elérhetetlen részekről is kisepri a koszt, így a billentyűzet tökéletesen tiszta lehet.