Mit lehet tenni a csúnya zöld alga ellen?

A zöld alga megjelenése igazán bosszantó, hiszen bármely csodálatos kerti tavat képes undorító zöld mocsárrá változtatni. A legtöbb kerti tó tulajdonos megtapasztalja, hogy mennyire bosszantó, ha az algásodás jelensége megjelenik.

Zöld alga ellenszere hatékonyan felveszi a harcot a csúf algásodás jelenségével szemben. A megoldás érdekében nem kell káros vegyületeket engedni a tóba, ugyanis létezik egy teljesen természetes összetevőkből álló algamentesítő, amely nem csupán a zöld alga, hanem a szintén nem esztétikus fonalalga ellen is megoldást jelent. A kerti tavakban jellemzően ez a kétféle alga jelenik meg. A zöld, vagy más néven lebegő alga általában az újonnan telepített kerti tavakban jelenik meg. Ez egy természetes jelenség, ugyanakkor tagadhatatlan, hogy nem nyújt szép látványt, így sok kerti tó tulajdonos keres rá megoldást. A fonalalga a zöld algánál is rosszabb, mivel egyszerű szűréssel nem lehet eltávolítani. Ennek oka, hogy a fonalalga a tó falán és a köveken jelenik meg. A fonalalga főleg a sekély vizekben jelenik meg, ahol a víz hamar felmelegszik vagy, ha nincs kellőképp biztosítva a megfelelő víz áramlás.

Az elszaporodó algák ellen a SUNI-KFT által forgalmazott alga mentesítő granulátum jelenti a megoldást. A BioBird algamentesítő granulátum egyedülálló módon a zöld és a fonalalgák ellen is hatékony. A termék tízezer liter tóvízhez elegendő, így nagyobb kerti tavak esetében is kiválóan alkalmazható. Megelőzés és a már kialakult, problémás szakaszban is egyaránt használható. Arra azonban érdemes ügyelni, hogy a vízbe a tóvíz mennyiségének megfelelő granulátumot kell alkalmazni. Ha elege van az algásodásból és szeretne megoldást a problémára, akkor látogasson el a sunikft.hu webáruházba, ahol bővebb információkhoz juthat!