A glicin fogyasztás előnyei

A glicin egy aminosav, amely a kollagén típusú fehérjékben fordul elő legnagyobb arányban. Más fehérjeforrásokban is jelen van, azonban csak kis mennyiségben. Napjainkban sokkal kevesebb kollagén típusú fehérjét fogyasztunk, mint őseink és ez több szempontból probléma.

Glicin kapszula segíthet helyreállítani a fehérjebevitelből származó aminosavak eltolódott arányát. Az evolúció során soha korábban nem volt jellemző a glicin aminosav ilyen mértékű csökkenése, az arányok eltolódása, így a kutatókban felmerült a gyanú, hogy ennek káros következményei lehetnek. A glicin pótlás a szervezetben számos előnnyel jár, ami tovább erősíti ezt a gyanút. A glicin kapszula fogyasztás mérsékli a glükóz vérszintet megemelő hatását, illetve fokozza az inzulin hatékonyságát, viszont az inzulin szintet egyáltalán nem emeli meg, azonban a jótékony hatással rendelkező glükagon szintjét igen. A glicin segít a könnyebb elalvásban, illetve a jobb alvás minőség elérésében. Így a glicin kapszulát fogyasztók sokkal kipihentebben kelnek.

A glicin nem csupán táplálékkiegészítőként állja meg a helyét, de édesítésre is gyakran használják. Sokan kedvelik, ugyanis nincs kellemetlen mellékíze, hőálló, így sütéshez is használható. Körülbelül a cukorral egyenértékű édesítő hatása van. Más édesítőkkel szemben a glicin nem okoz bélrendszeri problémákat, ami egy újabb ok a fogyasztására. A fentebb már említett túlzott vércukor emelkedést gátló hatása miatt kifejezetten alkalmas a sütemények édesítésére, mivel nem kell tartani hirtelen vércukorszint növekedéstől. Ha szeretne glicin kapszulát vásárolni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a vitaminstore.hu webáruházba, ahol minden fontos információt megtalál egy helyen és a termékeket is megtekintheti!