Mit kell tudni az autó matricázásáról?

Az autót napi szinten használjuk, így nem csoda, hogy sokan igyekeznek saját személyiségükhöz mérten feldíszíteni az autót. Éppen ezért sokan használnak érdekes rendszámtáblát, raknak ki plüssöket az autóban és ragasztanak vicces feliratokat az autóra.

Az autó matricázás kapcsán itt érhet el bővebb információkat! Habár nem ez a legfontosabb tényező használt vagy új autó vásárlás esetén, tagadhatatlan, hogy sokan figyelembe veszik az autó színét. Annak érdekében, hogy az autót valóban sajátjának érezze, számos lehetőség áll rendelkezésre. Például lecserélheti az ülés kárpitját más színűre, valamint az új rendszámtábla és a plüssök is megoldást jelenthetnek. Viszont, ha ezt nem szeretné, akkor még mindig jó alternatíva lehet a matrica használata az autó bizonyos pontjaira, de akár a teljes autót is fel lehet matricázni. Na, de hova és mit lehet ragasztani? A kérdésre igazán egyszerű a válasz. A karosszériára bármit lehet ragasztani, habár célszerű a jóízlés határain belül maradni. A szabályokat illetően egyetlen dolog fontos a matricázás kapcsán, mégpedig az, hogy a sofőrt egyáltalán ne akadályozza a kilátásban. A karosszériára ragasztható matricák ennek a kritériumnak tökéletesen megfelelnek.

Ha a fóliázás következtében az autó színe megváltozik, akkor azt a forgalmiban is jelezni kell, különben egy rendőri igazoltatás során büntetésre számíthat. Ráadásul rosszabb esetben még a forgalmit is bevonják. Természetesen az is fontos, hogy a lámpákra se kerüljön matrica. Az egyetlen igazán fontos szabály, amellyel érdemes tisztában lenni az autó fóliázása kapcsán, hogy a gépjármű úgy nevezett „B” oszlopától előre található üvegeknek legalább hetven százalékban fényáteresztőnek kell lenniük. Ezt szem előtt tartva érdemes nekilátni az autó matricázásának.