A foci VB-nek 2022-ben Katar ad otthont!

A futball világbajnokságok történetében egyedülálló módon 2022-ben egy arab országban, Katarban kerül megrendezésre a VB. Ez több szempontból is különlegesnek számít, méghozzá olyannyira, hogy a VB a megszokott nyári időszak helyett november 20 és december 18 közt kerül megrendezésre.

Foci VB Katar stadionjaiban kerül megrendezésre. Arab országról van szó, ezért a helyszínre érkezőknek jó pár szabállyal és előírással érdemes tisztában lenni. Ha te is a helyszínen szeretnél szurkolni, akkor érdemes tisztában lenned azzal, hogy a Katarba való belépés vízumhoz kötött, így ezt mindenképp igényelned kell. Emellett egy Hayya kártyával is rendelkezned kell, amely gyakorlatilag egy szurkolói igazolvány. Ez mindenképp kelleni fog ahhoz, hogy el tudj látogatni a mérkőzésekre. Az is fontos információ, hogy egy negatív COVID-19 tesztre is szükséged lesz. Még abban az esetben is, ha be vagy oltva. A fogadó nemzet célja ugyanis az, hogy a vírus terjedését megakadályozza, legalábbis korlátozza. Minden hat évnél idősebb utazóra érvényes, hogy az érkezést megelőzően 48 órán belül elvégzett PCR-tesztet kell bemutatni vagy pedig egy 24 órán belül elvégzett negatív gyorstesztet.

Ezenkívül nem árt azt sem tudnod, hogy minden 18. életévét betöltött személynek le kell tölteni telefonjára a kormány által ellenőrzött Ehteraz nevű alkalmazást, mely azt a célt szolgálja, hogy az emberek egészségi állapota és mozgása nyomon követhető legyen. Várhatóan a helyszínen 1,2 millió szurkoló fogja személyes végig követni az eseményeket. Ha Katarba utazol, akkor a maszkot se felejtsd otthon, ugyanis a tömegközlekedési eszközökön kötelező viselni. Ha szeretnél további hasznos információkhoz jutni, akkor mindenképp látogass el a focivb-2022.hu weboldalra!