Milyen rágcsáló fajták jelenthetnek gondot a hideg évszakokban?

Attól függetlenül, hogy a patkány és az egér növényevők, hatalmas károkat tudnak okozni a háztartásban, például a garázsban, sőt a lakásban és a bent lévő tárgyakban is. Sokan értetlenül állnak az előtt, hogy ezek az apró rágcsálók szinte minden megrágnak, amely az útjukba kerül.

Rágcsáló fajták leginkább az ősz beköszöntével jelennek meg az udvaron és a ház közelében. A rossz hír, hogy általában itt nem állnak meg és akár a házba is beköltöznek. Érthető a hirtelen pánik, hiszen senki sem szívesen szembesül a ténnyel, hogy otthonát patkányokkal és egerekkel osztja meg. A kezdeti ijedtséget követően azonban mielőbb a cselekvésnek kell felváltania, ugyanis ezek a rágcsálófajták könnyen komoly károkat okoznak, ami idővel csak fokozódik. Mindenképp hatékony módszereket kell alkalmazni, különben egész télen az egér és patkány inváziótól kell szenvednünk! A patkányok elsősorban a csatornákban élnek, míg az egerek esetében az erdő és a mező számít természetes közegnek. A hideg évszak beköszöntével viszont mindkét rágcsáló meleg helyet keres. A lakások és házak tökéletes téli búvóhelyet jelentenek, ugyanis a nem csak meleg van, de élelem is bőven akad.

Hazánkban a házi egér és a güzüegér az elterjedtek. A házi egér körülbelül 8-10 centiméter hosszú, farka a testhosszával megegyező hosszúságú, szőrzete pedig sárgásszürkés-fekete. A güzüegér 6-8 centis testhosszal rendelkezik és szürke színű. A hasa és a lábai fehér színűek. A farka rövidebb, mint a teste. Ezenkívül a vándorpatkány és a házi patkány fordulhat elő a házak környékén. A vándor patkány 18-25 centiméteres hosszúsággal rendelkezik, míg a házi patkány 16-20 centiméteres hosszúságú. Ha szeretne bővebb információkat megtudni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a sunikft.hu webáruházba!