Milyen gyakran érdemes takarítani a szellőzőt, légszűrő csatornákat?

Több tényező befolyásolja, hogy a levegő szűrő milyen gyorsan válik piszkossá, ilyen például a ház kora, mérete vagy, hogy milyen gyakran van cserélve a légszűrő. A szakértők azt javasolják, hogy három-öt évenként történjen egy alapos takarítás.

[wp_ad_camp_1]

A szellőző, légszűrő csatorna tisztításáról bővebb információkért kattintson ide! A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb ember nem takarítja rendszeresen otthona légcsatornáit, sőt az utolsó takarítás időpontját sem tudja megmondani. Joggal merül fel a kérdés, ha eddig nem volt kitakarítva és nem volt vele gond, akkor mégis minek kellene? Ha régóta nem volt takarítva a légcsatorna, szinte biztos, hogy por, atkák és más káros részecskék keringenek benne. Ez nem feltétlenül veszélyes az egészséges emberekre, viszont a már meglévő légzőszervi betegségeken ronthat, súlyosbíthatja a tüneteket. Az sem kizárt, hogy tudta nélkül, különféle rágcsálók, rovarok fertőzték meg a csatornát. A ritka tisztítás eredménye lehet a penész megjelenése.

A tisztítással számtalan probléma orvosolható. Fontos, hogy a szűrőt rendszeresen cserélje és lehetőleg jó minőséget válasszon. A rendszeres porszívózás, takarítás sosem árthat, így érdemes gyakran megejteni. Érdemes rendszeres átvizsgálást tartani. Ha úgy véled gyakrabban kell takarítani, mint három év, akkor valószínűleg komolyabb probléma húzódik meg a háttérben. Ha a szellőző komoly igénybevételnek van kitéve, akkor is a gyakori takarítás lehet a megoldás. Sajnos előfordulhatnak repedések, szivárgások, amik a nem kívánatos szennyeződések bejutását segítik elő a rendszerbe. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el a futesszerelo-gazszerelo.hu weboldalra!