Fűtés után megmaradó hamu – Mi legyen a sorsa?

A fával való fűtés a mai napig nem szorult ki a fűtési fajták közül, a mai napig sokan élnek ezzel a lehetőséggel otthonuk felmelegítéséhez. Nem csoda, hisz a fával való fűtés meglehetősen hangulatos, azonban a végtermékkel, a hamuval sokan nem tudják mihez kezdjenek. Az alábbiakban ennek kapcsán adunk pár hasznos tanácsot.

[wp_ad_camp_1]

A fűtés után megmaradó hamu kapcsán további hasznos tanácsokat itt érhet el! A kandallóban pattogó tűznél kevés hangulatosabb dolog van. Megvan a maga szépsége a fa aprításnak, a fahasábok elhelyezésének és a tűzgyújtásnak. Azonban felvetődik a kérdés, hogy mi történjen az égéstermékkel, a hamuval. Sokan pont emiatt nem akarnak fával fűteni, mert ötletük sincs, hogy mire lehetne felhasználni a hamut. Pedig számtalan remek felhasználási módja van! Ha gyakran kertészkedik, akkor a kertben érdemes kihasználni a hamu áldásos hatásait. Elsőre furcsán hangozhat, azonban, ha jobban belegondol, bizonyos területeken a mai napig gyakran használják az irtásos-égetéses módszert. Már rég megfigyelték, hogy az erdőtüzek után milyen szépen burjánzani kezd a növényzet.

Mielőtt még több kiló hamut szétszórna a kertben nagy lelkesedésében, felhívjuk a figyelmét, hogy nem minden hamunak vannak ilyen nagyszerű hatásai. A különféle vegyszerekkel kezelt fát, nem érdemes szétszórni a kertben, ugyanis nem sok haszna van, sőt csak szennyezi a környezetet. Télen az utak síkosság mentesítésére érdemes felhasználni. Itt viszont a kerti utakon a hamu lúgosító hatását érdemes figyelembe venni. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el a futes-gazszereles.hu weboldalra és tájékozódjon bővebben a témában! Ha fűtésszerelőre lenne szüksége, akkor a weboldalon talál elérhetőséget!