Mi is az a cégkivonat?

A vállatok esetében számtalan okiratra, különféle papírok sokaságára van szükség ahhoz, hogy az adott cég valóban hiteles legyen, azaz az állami szervek által is elismert. A cégkivonat is egyike azon okiratoknak, amelyek nélkül a cégek nem működhetnek hitelesen.

[wp_ad_camp_1]

A cégkivonat az egyik leggyakrabban igényelt irat, amelyet ma már könnyedén meglehet csináltatni, hiszen több cég is foglakozik hiteles cégkivonatok elkészítésével. Az egész folyamat lebonyolítható online és a postás pár napon belül már viszi is a megadott címre a kért okiratot.

A cégkivonat tulajdonképpen a cégek egyedi igazolványa, amely az állami szervek által vezetett címjegyzékből származik és tartalmazz a szükséges adatok összességét. Ez a vállalatok nyilvántartásának egy alapvető funkciója, tehát teljesen elengedhetetlen, minden cég számára szigorúan kötelező iratról van szó. Ez az okirat teljesen nyilvános és az ezzel foglalkozó honlapokon könnyedén rá is lehet keresni a különféle keresési paraméterek megadásának segítségével. A cégkivonat által bárki nyomon követheti az egyes cégek változásait, legfontosabb adatait. A cégnyilvántartás a cégkivonat által biztosítja például a vállalatok hitelezőinek védelmét is. Tartalmazza a kötelezően bejegyzendő adatokat, mint a cégnév, a székhely vagy a cégjegyzésre jogosult személyek, tevékenységek, az érvényes bankszámlaszámok és így tovább.

Ha a cégkivonat Önt is érdekli, akkor erről az elektronikus okiratról a http://www.cegkivonat.hu internetes portálon, jogszabályban meghatározott összeg megtérítése esetén, illetve a cégbíróságtól avagy a KIM Céginformációs Szolgálattól és a KIM-mel szerződésben álló disztribútoroktól egy meghatározott illeték befizetése ellenében kérhető hiteles és nem hiteles papíralapú másolatot is.