Melyik Olaszország legszebb partja?

Európában rengeteg mesés part található, és Olaszország legjobbjai a tabella élén állnak. Sajnos nem minden part ingyenes, és sok esetben díjat kell fizetni, hogy biztosítsa napfényes ülőhelyét aznap. Megéri? Kell egyáltalán válaszolnunk erre a kérdésre?

Olaszország legszebb partja megtekinthető az axa-assistance.hu weboldalon, ezért nézzen be hozzánk és tudjon meg mindent a legszebb partokról még ma. Fehér kavicsos partok és fehérre meszelt házak foglalják össze Bari partvonalának ezt a részét Cala Portóval (más néven Lama Monachile), egy népszerű partszakasszal, amely Polignano a Mare falujában található, sziklák között. A vizes enklávé a vele határos római hídról kapta a nevét, és igazán bátor embereket nézhet, ahogy a Grotta Piana szikláról ugranak közvetlenül az Adriai-tengerbe. Capri egy olyan sziget, amelyet még bemutatni sem kell. A híres Grotta Azzurra rengeteg utazási listán szerepel, csakúgy, mint a sziget bougainvillaea-val szegélyezett utcái. A tengerparti Marina Grande a legtágasabb napfoltokat kínálja, és az éttermekben lélegzetelállító kilátás nyílik a tengerre egy ízletes ebédszünetben. A kisebb Marina Piccola (a sziget déli részén van) néhány kis strandsávval rendelkezik, amelyek szabadon megközelíthetők, ahol a látogatók a kavicsokon ácsoroghatnak a helyiekkel.

Olaszország „sarkától” nyugatra található Puglia, amely a látványos Gallipoli mészkőváros környékén található. Északon a Tarantói-öbölben Porto Cesareo tengerpartjai vetekednek a Karib-tenger partjaival, türkizkék és tiszta, szeptember végéig tartó meleg időjárással. Olaszország egyik legnagyobb védett tengeri területe, a régi torri (kőtornyok), amelyeket kilátóként használnak a kalózhajók elűzésére, érintetlenek maradnak, és elvarázsolják a tengeri kilátást homokos helyekről. Amennyiben többet tudna meg ezekről a partokról, keresse fel bátran az axa-assistance.hu-t.