Ma milyen névnapot ünnepelünk?

Régen egyes népeknél a névnap megünneplése nagyobb hagyománynak számított, mint a születésnap. Mára ez megváltozott. Ha nem szeretne családja, barátai és ismerősei névnapjáról megfeledkezni, akkor a legjobb, ha mindennap le ellenőrzi a honlapunkra látogatva, hogy aznap épp kik ünneplik a névnapjukat.

[wp_ad_camp_1]

Mai névnap megtalálható a www.mai-nevnap.hu weboldalára kattintva. Weboldalunkon mindig pontosan végig kísérheti, hogy milyen névnap lesz holnap, vagy milyen volt tegnap. A gyakoribb neveket talán még tudjuk és sokan észben is tartják, vagy egy-egy nevesebb eseményhez kötődik, de azokról az ismerőseinkről se feledkezzünk meg, akit éppen nem Istvánnak, Sándornak vagy Zoltánnak hívnak. Hiszen ezeket a névnapokat mindenki számon tartja, ellenben a Karolinával, Emánuel, Fanni vagy a Krisztiánnal. A régi hagyományos nevekhez mondókák, versek vagy különféle köszöntők társulnak, melyekkel szebbé varázsolhatjuk az ünnepelt napját. A névnap is egy ideális alkalom arra, hogy összejöjjön a család és a baráti társaság. Mondhatjuk úgy, hogy egy indok a találkozásra és egy szép gesztus az ünnepelt felé, hogy felköszöntjük.

Egyes népeknél, mint a szerbek, görögök és a bolgárok elterjedt szokás a névnap ünneplése. Az ortodoxhívők körében különösen nagy hagyomány, hiszen minden család rendelkezik egy védőszenttel és a védőszent ünnepén tartanak egy nagy családi ünnepséget. A katolikus vallásúak körében nem jellemző, de egyes szenteket mind a Szent István ünnepét, mi magyarok is nagyban ünnepeljük. Amennyiben Ön is szeretné meglepni szeretteit névnapjuk alkalmából, akkor a weboldalunk kiváló segítséget nyújt ennek betartásában. Hiszen könnyedén utána járhat, hogy melyik nap milyen nevű ismerőseinket ünnepeljük.