Levendula számos felhasználása

A pannonhalmi levendula ültetvényeket úgy gondolom, hogy senkinek sem kell bemutatnom, hiszen nap, mint nap tömegek látogassák és csodálják meg.

[wp_ad_camp_1]

Levendula a Földközi-tenger térségéből származik, amely egy örökzöld cserjének nevezhető. Több mint 20 fajtáját ismerjük, ám természetgyógyászat szempontjából csak 3 értékes. Európába valószínűleg a rómaiak hozhatták be, hiszen a növény megnevezése is tőlük ered. Sokak elképzelésében és tudatában a levendula, mint egy lila növény jelenik meg, ám sokan nem tudják, hogy a fehértől egészen a sötétliláig megtalálhatóak különböző fajtái. A levendula termesztés igazi hazája Dél-Francia ország, Provanceban található, ahol hatalmas területeken történik a termesztése. A levendula számos módon felhasználható, mind a gyógyászatban, mind a különleges ételek elkészítésénél. Többek között felhasználható teaként, fürdővízben, masszázsolajnak, vagy akár párologtatva. Bármilyen formában is használjuk fel a különleges hatását biztosan kifejti.

A legtöbben a nyugtató és a lazító hatása miatt szeretik, ugyanis nem csak fáradság és fejfájás esetén ajánlott, de stressz és levertség esetén is kiválóan alkalmazható. Továbbá hirtelen hangulatváltozások kiegyensúlyozására is nagyon hatásos. Gyakran alkalmazzák alvászavarok, ideg alapú gyomor, illetve bélbántalmak kezelésére. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, akkor keressen fel bennünket és válassza a legtisztább és legtermészetesebb levendula készítményeket, melyeket, ha egyszer kipróbál garantáltan függővé válik. Minden további információ megtalálható a pannonhalmilevendula.hu oldalára kattintva. További elérhetőségeink a 06-20/595-7777-es telefonszámon. Várjuk sok szeretettel!