Több féle levendula palánta elérhető Pannonhalmán

Sokaknak a levendula szó hallatán Provance ugrik be elsőre, ám nem kell, olyan messzire utaznunk, ha szeretnénk átérezni ezt e különleges, és gyönyörű látványt, amelyre csak egy levendula ültetvény képes.

[wp_ad_camp_1]

Levendula palánta több fajtáját is megkülönböztetjük, melyek eltérhetnek a nagyságukban és az illatjukban is. Közel 40 fajta levendula fajtát ismerünk. Ám ezek közül mindössze 3 fajta használható fel a természetgyógyászat szempontjából. A levendula a Földközi-tenger térségéből származik, melyet a rómaiak hoztak be Európába. A legnagyobb ültetvények Dél-Francia országban találhatóak meg, de immáron Magyarország terültén is több helyen foglalkoznak vele. Illetve igen nagy területeket foglalnak el nálunk is levendula ültetvények. Pannonhalmán a 18. században kezdtek vele foglalkozni, míg Tihanyban 1920-ban telepítették az első ültetvényt. A levenduláról nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem egy igényes növény, hiszen ha elültetjük akár 25-30 évig is virágozhat, amennyiben megfelelnek a feltételek. Egyetlen titka van a levendulatermesztésnek, hogy nagyon nap igényes. Amennyiben árnyékba ültessük, akkor hamar tönkre megy.

A Pannonhalmi ültetvényekben megtalálhatóak az angol és a francia levendula palánták. Az angol levendulára jellemző, hogy nagyobbra nő, illetve sokkal intenzívebb, erősebb az illata. Míg a francia levendula kisebb növésű és lágyabb illattal rendelkezik. Amennyiben Ön is szeretne a kertjébe illatozó levendula bokrokat, akkor keressen fel bennünket és rendelje meg a különböző levendula palánták egyikét. A kínálatunkban megtalálhatóak angol és francia levendulák, melyek között megkülönböztetünk még szabad gyökerűeket, illetve a konténerezett fajtákat.  További bővebb információt talál a pannonhalmilevendula.hu oldalára kattintva.