Kapd szét a szifont, végezz a dugulással!

Az igazán hatékony duguláselhárítás érdekében több otthon is alkalmazható módszer használható, így nem kell feltétlenül azonnal szakembert hívni. A legegyszerűbb megoldás sokszor a vegyszerek, vagy egyéb, kíméletesebb, házi szerek lefolyóba történő öntése lehet, de ez nem segít mindig. Amennyiben ezután sem folyik le a víz, akkor kell a szifont szétszerelni, majd kitisztítani.

[wp_ad_camp_1]

A duguláselhárítás szifon szétszerelése által tehát hatékony megoldást lehet. A dugulás megszüntetéséért az egyik legfontosabb lépés a szifon tisztítása, amit csak nagyon óvatosan és lassan szabad elvégezni, ha azt akarjuk, hogy a duguláselhárítás sikeres is legyen, ne csak több gondunk legyen, mint előtte volt. Először le kell csavarni a szifon alsó fedelét. Előtte viszont érdemes alátenni egy vödröt is, mivel egy kevés víz mindig marad a szifonban.

A szétszerelt szifonból a szereléshez hasonló alapossággal kell elvégezni a kitisztítást is. A tisztítószeres, szappanos üledéket érdemes egy célszerszám segítségével jól kikaparni. Ne feledkezzünk mersze a fenn maradt részről sem. A szifon házába ugyancsak óvatosan szabad felnyúlni, majd kikaparni a nagyobb lerakódásokat.

Ha ez a remek duguláselhárítás módszer sem segített, akkor sem kell kétségbe esnie, hiszen ha hívja csapatunkat, akkor mi egy, de legfeljebb két órán belül megjelenünk a helyszínen, hogy segítséget kínáljunk.