A fémlemez tetőket is lehet biztonságosan szigetelni!

A jól ismert, hagyományos fémtetőket többségében csavarokkal és fércelemekkel rögzítik a szerkezethez. Ez a megoldás viszont nem perforálhatja a beépített hőszigetelést és a párazáró réteget sem, egy-egy pontszerű hőhidat képez a szerkezetben. Ennek az energia veszteségnek az elkerülésére szolgál a Foamglas cég egy speciális megoldása, avagy a habosított üveg hőszigetelésbe ágyazott, rendkívül praktikus rögzítőrendszer.

[wp_ad_camp_1]

A fémlemez nagy előnye, hogy segítségével még a legkülönlegesebb tetőformák is felöltöztethetők, így egyre nagyobb teret hódítanak. Ezért is olyan fontos az újszerű megoldás. A Foamglas-szal hőszigetelt fémburkolattal ellátott tetők pozitívuma az esztétikán túl, hogy a legmagasabb elvárásoknak is megfelelnek épületfizikai és élettartam tekintetében is. A különleges, habosított üveg hőszigeteléssel készített fémtetők ár/érték aránya pedig egyenesen kiemelkedő. Megfelelő kivitelezés esetén az ilyen tetők karbantartási igénye minimális.

A speciális szigetelés vízhatlan, ami azt jelenti, hogy sem pára, sem folyadék nem hatol át rajta, így pedig a tervező kihagyhatja a hőszigetelés és a fémlemez közti légrést, ezáltal lehetőséget teremtve a bonyolultabb, modernebb tetőformák megvalósítására. Az energiahatékonyság kritériumait is kielégítve egyszerre praktikusak és mutatósak. Amit tudni kell ezen tetőkről, hogy nagyfokú szerkezeti teherbírásukkal, illetve zárt cellás, párazáró szerkezetükkel, és folyamatos termikus teljesítményükkel  kiállják az idő próbáját is.

A Foamglas szigetelés további előnyei között még meg kell említeni, hogy bármilyen tetőszerkezethez használhatóak, attól függetlenül, hogy a tető milyen hajlásszöggel készült, általuk adott az ellenálló hőszigetelés és párazárás egy termékben egyesítve, valamint magas nyomószilárdsággal és szélteher ellenállással rendelkeznek.