HEPA szűrők – a polleneket és finomszemcsék ellenségei

A HEPA szűrők Amerikában a II. világháború idején jöttek létre abból a célból, hogy hatékonyan szűrjék a levegőt és ki tudják szűrni a radioaktív szennyeződéseket. A HEPA szűrőket kifejezetten tisztatéren, kórházakban, gyógyszertárakban, steril helyiségekben valamint mikroelektronikai gyárakban tudják igazán kihasználni. Bővebben olvashat ezekről az indufil.hu weboldalon.

[wp_ad_camp_1]

A HEPA szűrő rendkívül hasznos lehet, ha a polleneket és a finomszemcséket akarja kiszűrni a levegőből, és nem csak a port vagy a durva szemcséket. Attól függően, hogy a szűrőanyag mennyire finom, a baktériumokat és mikro-szemcséket is képes magában tartani. A HEPA szűrők szűrőanyaga általában egy kompozit keretre van szerelve, a szűrőanyag pedig lehet mikro-üvegszál, vagy mikro-üvegszálból készült paplan is. A HEPA szűrők képesek a levegőből a 3 mikronnál nagyobb szennyeződéseket 85-99%-ban kiszűrni, az 1 mikronos, vagy annál nagyobb szennyeződéseket pedig képesek teljes egészében eltávolítani. Először kórházakban használtak műtétek esetén, aztán pedig olyan helyeken is ahol kötelező volt a steril környezet.

A HEPA szűrőket manapság már az élet minden területén használni lehet, például az otthonunkban, hiszen már vannak olyan porszívók amelyek HEPA szűrővel működnek, továbbá használják őket repülőgépeken és az űrtechnológiában is. Amennyiben ön többet szeretne megtudni a HEPA szűrőkről és azok felépítéséről, érdemes lehet fellátogatni weboldalunkat, az indufil.hu-t, ahol talál bővebb leírást. Ha kérdéseket szeretne feltenni, erre is van lehetőség, csak küldjön e-mailt az info@indufil.hu e-mail címre, vagy tárcsázza a +36 96 960 074-es telefonszámot. Válassza bátran a kedvező árú HEPA szűrőket a kristálytiszta és szennyeződésmentes levegőért!