Fesd ki úgy a szempilládat, mint a profik!

Jó, ha tudod, hogy mielőtt még bármibe is belekezdenél, hogy a szempillákra nagyon kell vigyázni, ugyanis éppolyan kényes, érzékeny szálakról beszélünk, mint amilyenek például a szemöldökünket is alkotják. A szempillák viszont, ha lehet, még inkább problémásak, hiszen vékonyabbak és gyengébbek. Ha a pilláidról van szó, akkor jobb, ha nem sajnálod a pénzt jó minőségű ápoló termékekre, és ha csak lehet ne használj vízálló spirált.

[wp_ad_camp_1]

Mielőtt még elkezdenéd a festést jó, ha megismered a gondos ápolás titkát. Mindenképp érdemes időt szánni az ápolásra, ugyanis minél dúsabbak és hosszabbak a szálak, annál könnyebb lesz őket csábítóan széppé varázsolni. Ennek érdekében vásárolhatsz a boltokban kifejezetten szempillaápolásra kifejlesztett termékeket, de a ricinusolaj is jó választás lehet, amit egy fülpiszkálóval, vagy egy megtisztított szempillaspirállal legalább hetente egy alkalommal felvihetsz a pillákra.

Számos technika létezik a szempillafestésre vonatkozóan. Ami biztos, hogy ha szépen ívelő és egymástól elálló szálakat szeretnél, akkor lentről felfele irányuló mozdulatokkal kell dolgoznod, avagy a tövektől haladj a szálak vége felé. Érdemes kicsit cikk-cakkban haladni a festés során, illetve az is nagyon hasznos módszer, ha a spirált odailleszted a szempilláidhoz, aztán pislogsz egyet. Ezáltal villámgyors mozdulattal tudod végigívelni a szálakat. Ha azok mégis összeragadtak volna, akkor vagy szempillafésűvel óvatosan szét tudod választani.

Annak érdekében, hogy a spirálozás valóban látványosan nagyítson a pillantásodon, a szemzugban levő szálakat sem szabad kihagyni, illetve nem szabad elfeledkezni az alsó pillákról sem. Ha véletlenül elkenődött a végeredmény, akkor először hagyd megszáradni a festéket, majd aztán szemfestéklemosóba mártott fülpiszkálóval távolítsd el a festék pöttyöket.