Bízza a favágást szakemberre!

Ha csak egy növésben lévő aprócska fát kell kivágni, amelynek alig van lombkoronája, akkor azt nyugodtan egy maga is kivághatja. Azonban egy nagyobb méretű fa esetében semmiképp sem javasoljuk, hogy egymaga essen neki a fának, hiszen favágás során számos veszélyes helyzet adódhat.

Fakivágás nem történhet egyik pillanatról a másikra, ugyanis precíz előkészületekre van szükség, hogy minden simán menjen és a folyamat teljesen biztonságos legyen. Sajnos nem mindenki gondolkodik így, vannak, akik úgy gondolják, hogy a favágás nem nagy tudomány, fejszével és baltával könnyedén kivitelezhető. Saját és családja egészsége, valamint értékei érdekében azt javasoljuk, hogy bízza a fakivágást profikra! A szakemberek a munka kezdetén alaposan felmérik az adott fa helyzetét, magasságát, állapotát és a lehetséges veszélyforrásokat. Nagyon gyakran arra a megállapításra jutnak a szakemberek, hogy nem is feltétlenül kell kivágni a fát, hanem bőven elegendő a felső lombkoronát ritkítani, frissíteni rajta gallyazás segítségével. A szakembereknek nem az az elsődleges, hogy minden fát kivágjanak, hanem szem előtt tartják a fa megmentését, amennyiben ez lehetséges.

A kisebb fákat nem feltétlenül vágják ki a szakemberek, hanem sok esetben inkább gyökerestül kiemelik és ha van kijelölt új hely, akkor ott elhelyezésre kerülnek. Elsősorban a veszélyes fák kivágása a cél, azonban amelyik fa megmenthető, ott erre törekednek a szakemberek. A magas fák gallyazása, illetve kivágása komoly szaktudást, illetve koncentrációt igényel. Ezeket a fákat elsősorban alpin technikával szokták gallyazni, kivágni. Ha Önnek is fakivágásra lenne szüksége, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a favágás-fakivágás.hu weboldalra, ahol természetesen elérhetőséget is talál!