A legfontosabb ásványi anyagok és vitaminok a női multivitaminokban

Ideális esetben pusztán étkezés által kellene biztosítani a szervezetben a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat, ez azonban egyáltalán nem egyszerű. Éppen ezért célszerű multivitamint fogyasztani. Ma már vannak kifejezetten férfiak és nők számára kifejlesztett komplex vitamin csomagok, melyek az adott nem számára legfontosabb vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazzák.

Női multivitamin fogyasztása mindenképp hasznos. A változatos, tápanyagokban gazdag étkezés rendkívül fontos, ugyanakkor nehéz pusztán ezáltal bevinni az összes szükséges ásványi anyagot és vitamint a megfelelő mennyiségben. A megfelelő multivitamin készítménynek olyan ásványi anyagokat kell tartalmaznia, mint a magnézium, vas és cink. A magnézium az izmok és az idegek optimális működése érdekében fontos, a vas a pedig kellő vörösvérsejt termelődés miatt fontos. Az anyagcsere és az immunrendszer megfelelő működése érdekében pedig a kellő mennyiségű cink bevitel elengedhetetlen fontosságú. Az E-vitamin az egyik legjobb immunerősítő vitamin, éppen ezért egy komplex multivitamin elengedhetetlen része.

Nem csupán az immunrendszer védelmében van szerepe, hanem a szívproblémák megelőzéséhez is hozzájárul. A kálium szintén elengedhetetlen a szívműködés optimalizálásában. A szervezetben a kálium hiány akár szívritmuszavart is okozhat, így a szervezetben való pótlása nagyon fontos. A D-vitamin is elengedhetetlen részét képezi a női multivitaminoknak, mivel többek közt a kalcium felszívódást segíti elő. A nők hajlamosabbak a csontritkulásra, mint a férfiak, így esetükben a kellő mennyiségű kalcium és D-vitamin pótlás kiemelten fontos. Ha szeretne minőségi női multivitamint vásárolni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a vitaminstore.hu webáruházba!