Ablakfólia nélkül egy ablak sem az igazi

Természetesen ablakfólia nélkül is lehet létezni, de olyan sok előnnyel rendelkezik az ablakfólia, hogy nem érdemes kihagyni. Az üvegfelületek biztonságtechnikai szempontból az épület leggyengébb láncszemének számítanak. Talán meglepően hangzik, de a fólia segítségével sokkal biztonságosabb lehet otthonunk.

[wp_ad_camp_1]

Ablakfólia alkalmazásával nyugodtabbak lehetnek a mindennapok és aggódás nélkül mehet nyaralni. A betörök számára ugyanis az ablakok jelentik a legfőbb célpontot, ha a lakásba való bejutásról van szó. Az üveg gyorsan törik, ami több szempontból is hátrányos. Egyrészt a betörök is könnyen bejutnak a lakásba, másrészt, ha törik az üveg, akkor jobb, ha senki nem tartózkodik a közelben, különösen a gyerekek nem. Az ablak törése nem jelent komoly problémát, akkor, ha az ablak rendelkezik fóliával. A fólia ugyanis abban az esetben is egyben tartja az üveget, ha az betörne. A törést okozhatja egy betörő, a szomszéd gyerekek labdája vagy egy óvatlan mozdulat. Bármi okozza az üveg törését, nagyon fontos, hogy ha valaki a közelben tartózkodik, akkor se sérüljön meg.

Az ablakfóliáknak ma már többféle típusa kapható. Ilyen például a biztonsági fólia, mely biztonságossá teszi az ablakokat. Ha az ablakon ablakfólia található, akkor nem kell a lakóknak attól tartaniuk, hogy az üvegtörése bárkit megsebez, valamint az ablak sem fog több száz szilánkos darabra széttörni. A fólia nem csak az ablakokra tehető fel, hanem a belső üvegfelületekre is, például ajtók, beépített szekrények üvegére. Ha az üvegfelületekre fólia kerül, akkor Ön is sokkal nyugodtabb lesz, hogy családja biztonságban lesz az éles szilánkoktól, valamint a ház is biztonságosabbá válik, így, ha elutazik, akkor sem kell attól tartani, hogy az enyves kezű betörök az ablakon keresztül bejutnak otthonába!