A zárt fűtési rendszerben keletkező dugulás

Ha otthonában rossz a gáz keringése, akkor gyanakodhat rá, hogy valószínűleg a fűtőtestekben dugulás keletkezett. Hogy valóban így van-e, arról előbb meg kell bizonyosodni, majd utána meg lehet oldani a problémát.

[wp_ad_camp_1]

A zárt fűtési rendszerben keletkező dugulásról itt érhet el még több információt. Ha megszeretné tudni, hogy mi okozta a dugulást, akkor ahhoz ellenőriznie kell a fűtési rendszer pár részét. Első lépésként nézze meg, hogy a kazán megfelelően működik-e. Ha ezzel megvan, akkor az égő nyomását is ellenőrizze. Érdemes mintát venni a radiátor vízből és ellenőrizni az állapotát. Ha a víz vöröses árnyalatú, akkor az vas-oxid jelenlétére utal. Vagyis a rendszerbe nagy valószínűséggel levegő került. Azonban, ha a vízben fekete részecskék vannak, akkor a rendszeren belül betétek vannak, ami duguláshoz vezet. Ha a víz tiszta, akkor a rendszer korrózió mentes, azonban ez nem jelenti azt, hogy a későbbiekben nem jelenhet meg.

Érdemes még ellenőrizni a hőszivattyút is. A radiátorok állapotát is jobb ellenőrizni, ha kell akkor csavarja le a szelepeket. Fontos szempont, hogy van-e olyan radiátor, ami egyáltalán nem melegít, mivel ez is dugulásra utaló jel. A korrózió törmelékkel kapcsolatos dugulások, valamint a fűtőberendezésekben keletkezetteket vegyszeres tisztítással lehet megoldani. A tisztítás előtt érdemes ellenőrizni, hogy a betápláló, valamint a tágulási tartály tiszta-e, vagyis a bakteriológiai vagy mikrobiológiai szennyeződésektől mentes-e. Ha kell, akkor ezeket is kitisztítani. Ha a hidrogéntermeléssel lenne gond, akkor a tisztítót legalább egy teljes napon át kell keringetni. Bővebb információkért és elérhetőségért látogasson el a gazszerelo-budapesten.hu weboldalra.