Közkedvelt szauna típusok

Egyre gyakrabban döntenek úgy az emberek, hogy bizonyos szolgáltatásokat saját otthonukban is szeretnének élvezni. Az egyik ilyen a szauna, amiről már csak azt kell eldönteni, hogy milyen típus mellett teszi le a voksát.

[wp_ad_camp_1]

Otthoni finn szauna ma már bárki számára elérhető, így otthonában is élvezheti a forró gőzöket. A finn szauna, ahogy arra neve is utal Finnországból ered. A finnek nagy szaunázók hírében állnak, ezt igazolja, hogy 1,2 millió finn szauna van magánkézen. A finn szaunák elsősorban elektromos tüzeléssel működnek. A soproni székhellyel rendelkező Sauna Zone közreműködésével a házi finn szauna nem lesz többé álom, hisz elképzelései alapján megépítik Önnek. A finn szauna mellett az otthoni infra szauna is igazán népszerű. Az infra szauna nagyon hasonlít a finn szaunához, azonban a legszámottevőbb különbség, hogy elektromos kályha helyett az infra szaunában infrasugarakkal melegítik fel a helyiséget. Alacsonyabb hőmérsékleten működik, mint a finn szauna, így sokak számára bent tartózkodás jóval kellemesebb, mint a finn szaunában.

Szauna
Szauna

A szaunák típusai

Mindkét szauna típusnak meg vannak az előnyei, valamint az is előfordulhat, hogy a családtagok nem tudnak dönteni, hogy melyik mellett tegyék le voksukat. Ebben az esetben lehetőség van otthoni kombinált szauna megépítésére is, aminek köszönhetően mindkét típusú szauna típus előnyeit élvezheti a család. Ennek a megoldásnak köszönhetően senkinek sem kell lemondania vágyairól, egyedi igényeiről. Mindkét szauna típusról elmondható, hogy számos előnnyel rendelkezik, azonban vannak, aki, a finn szauna magas hőmérsékletét nem bírják elviselni, mások az infra szaunában nem érzik kényelmesen magukat. Viszont a kombinált verzió általában a legtöbb igényt maradéktalanul kielégíti.