A szén-monoxid érzékelők ellenőriztetésének fontossága

A szén-monoxid érzékelő az egész család életét is megmentheti. Persze, mindenki azt gondolja, hogy a tragédia nem történhet meg az ő családjában, azonban mi azt az elvet valljuk, hogy jobb félni, mint megijedni. Egy szóval, fontos, hogy a szén-monoxid érzékelőt ellenőriztessük, hogy valóban jelezzen baj esetén!

[wp_ad_camp_1]

A szén-monoxid érzékelő ellenőrzéséről bővebben a weboldalon olvashat! A szén-monoxid érzékelőn akár egész családok élete is múlhat, így nagyon fontos a háztartás rendelkezzen vele. Ha pedig van a háztartásban szén-monoxid érzékelő, bizonyos időközönként érdemes ellenőriztetni, hogy rendeltetésszerűen működik-e, nem hibásodott-e meg, az elemek nem merültek-e le. Lehetőleg olyan helyről szerezzük be a szén-monoxid érzékelőt, ami fűtéstechnikával foglalkozik, különben könnyen ráfázhatunk. Használt terméket semmiképp se vásároljunk. Ha a termékhez nem tartozik magyar leírás, akkor is álljunk el a vásárlástól, hiszen ebben az eseteben a termék nagy valószínűséggel nincs bevizsgálva.

Ahogy már azt fentebb is említettük, nem elég beszerezni a szén-monoxid érzékelőt, hanem ellenőrizni is kell bizonyos időközönként, valamint az elemek cseréjéről sem szabad megfeledkezni. Vannak beszerelhető szén-monoxid érzékelők, míg vannak, amiket nem szükséges beszerelni, csak elhelyezni a lakás egy pontján. Lehetőleg ne a szoba sarkában helyezzük el a szén-monoxid érzékelőt és minimum másfél méter, de inkább két méter magasba. A megfelelően beüzemelt, jó minőségű szén-monoxid érzékelő által családtagjai biztonságban lehetnek! Ha a szén-monoxid érzékelő beüzemelését vagy beszerelését illetően bizonytalan, akkor érdemes szakember segítségét kérni! Bővebb információkat a futes-gazszereles.hu weboldalon talál!