Gyógytorna gyerekeknek

Sajnos világszerte, így hazánkat is rengeteg gyermek szenved különféle testi problémáktól, amik további problémákat generálnak, úgy, mint vizelet- és széklettartási problémák, sürgető vizelési inger vagy ágybavizelés.

[wp_ad_camp_1]

Gyógytorna gyerekeknek rengeteget tud segíteni és számos tünetet meg lehet szüntetni vele. Elképesztő adat, de a magyar viszonyokat tekintve, több, mint tízezer gyermek küzd ágybavizelési problémákkal, valamint az óvodások fele székrekedéssel küzd. Igazán elkeserítő, különösen annak a tudatában, hogy speciális medence alapi tornával sokat lehetne javítani, sőt akár meg is szüntetni ezeket a tüneteket. Ennek oka, hogy a medencealapi izmok által szabályozható a széklet- és vizeletürítés, valamint a tartás. A gyógytorna segítséget nyújt a gyermek testi, lelki szellemi fejlődésében. Az előbb említett problémák hátterében számos ok állhat. Ilyen például a szervi elváltozás, született genetikai elváltozások, de külső tényezők is állhatnak a háttérben, úgy, mint lelki zavar vagy valamilyen családi probléma.

A medence alapi izmok működését számos dolog befolyásolhatja, mint például a korai szobatisztaságra való nevelés. A gyermekre nehezedő állandó teljesítési kényszer sem segíti a tünetek megszűnését, sőt idővel annyira rossz lehet a helyzet, hogy aranyér vagy végbélgyengeség is kialakulhat. A tornának számtalan jótékony hatása van, ilyen például a fentebb említett tünetek mérséklődése, megszűnése, de a nefrológiai műtétek után az izomok regenerációja is felgyorsul. Általában a testi tünetek enyhülése a lelki tünetek rendeződésével is együtt jár. A tréningre kényelmes váltóruhát kell vinni, amiben a gyermek komfortosan meg tudja csinálni a gyakorlatokat. Időpontot a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalon tud!