A mobil sátor egyszerre praktikus és költséghatékony

A tárolási feladatok ellátása komoly problémát jelent még a legtöbb háztartás számára is, ez a dilemma pedig fokozottan jelentkezik nagyobb vállalkozásoknál, főképp a mezőgazdaságban és az állattartásban. Ezeken a területeken ugyanis nem csak az óriási helyigény a kihívás, hanem az is, hogy gyakorta különböző helyszíneken van rá szükség.

Erre a problémára kiváló megoldást jelent a mobil sátor. A hagyományos téglaépületek kapcsán a legnagyobb gondot a helyhez kötöttség mellett a kivitelezéssel járó problémák jelentik. Egy nagyobb raktár megtervezése, engedélyeztetése és felépítése még akkor is hónapokig tart, ha minden szükséges erőforrás a rendelkezésre áll. Ez azonban az esetek többségében korántsem ilyen egyszerű, így aztán az sem ritka, hogy a kiindulástól az átadásig 1-2 év is eltelik. Ezzel szemben a mobil sátor vonatkozásában egész más volumenről van szó. Az alapos tervezésnek köszönhetően akár pár nap alatt is kulcsrakész állapot érhető el, ehhez pedig nincs szükség sem speciális eszközökre, sem különleges munkagépekre.

Ez többek közt annak is tudható be, miszerint a mobil sátor nem igényli a terep előkészítését. Gyakorlatilag bármilyen területen is legyen szükség tárolási megoldásra, a megfelelő rögzítéssel ez könnyedén megoldható. Ez egyben azt is jelenti, hogy a mobil sátor sima talajra, betonra, de tengeri konténerre, vagy már meglévő falazatra is felállítható. Horganyzott acélból készült vázszerkezete rendkívül ellenálló a külső behatásokkal szemben és attól sem kell tartanunk, hogy az időjárás viszontagságai nyomot hagynak a felépítményen. Ugyancsak hatalmas előny, miszerint nem csak az összeszerelés, de a szétbontás is villámgyorsan kivitelezhető. Ennek hála ugyanis a mobil sátor bármikor áttelepíthető, sőt, megnövekedett kapacitásigény esetén akár bővíthető is plusz elemekkel.