Ne éljen a derékfájdalom árnyékában!

Hazánkban rengeteg embert érintő probléma a derékfájdalom, ugyanis ez a leggyakoribb mozgásszervi betegség. A lakosság jelentős része szenved a problémától, ettől függetlenül sokan nem veszik kellőkép komolyan és fájdalomcsillapító kapszulákkal igyekeznek túllendülni a fájdalmon.

Derékfájdalom ellen érdemes nem csupán a tüneteket kezelni, hanem egy szakorvosi vizsgálat segítségével a probléma gyökérokát is kezelni. A derékfájdalmat többféleképp lehet kategorizálni, többek közt annak alapján is, hogy mióta tart a diszkomfort érzés. Ha kevesebb, mint egy hónapja, akkor akut derékfájdalomról van szó. Ha két-három hónapja áll fenn az állapot, akkor szubakut, míg több, mint három hónapos panaszok esetén krónikus derékfájdalomról. A derékfájdalomnak számos oka lehet. Ilyen például a mozgásszegény életmód, a túlterhelt, gyenge izomzatú gerinc, a helytelen testtartás, pszichés túlterheltség, fokozott ágyéki görbület vagy a porckorong kitüremkedés. De, akár egy fennálló gerincbetegség elhanyagolása vagy annak helytelen szakszerűtlen kezelése is a fájdalom kialakulásához vezethet.

Ha a derékfájdalom olyan idegrendszeri panaszokkal jár együtt, mint az érzéskiesés vagy a zsibbadás, akkor mielőbb orvoshoz kell fordulni. A gyógytorna igazán hasznos és sokat segíthet, de emellett a fájdalomcsillapításra is szükség van, különben a legkisebb mozdulat is fájdalommal fog járni. A Dolixir egy igazán hatékony fájdalomcsillapító, mely nagyon gyorsan kifejti jótékony hatását. Alkoholmentes, valamint nem tartalmaz tartósítószert és szintetikus illatanyagokat. Mivel a készítményt külsőleges használatra fejlesztették ki, így étkezéstől függetlenül bármikor lehet használni. Ha szeretne bővebb információkat megtudni, akkor érdemes ellátogatni a dolixir.hu webáruházba!