A lefolyótisztítók hátrányai

Szinte minden háztartásban készenlétben tartanak egy flakon lefolyótisztítót a dugulások ellen. A reklámokban ezekről a termékekről állítják, csodát művelnek és pillanatok alatt felszámolják még a legmakacsabb dugulást is. A valóságban azonban akár tovább is ronthatnak a helyzeten.

 [wp_ad_camp_1]

A szakemberek szerint a lefolyótisztítók használata legtöbbször pénzkidobás. A duguláselhárítás IX. kerület teljes területén már 1 órán belül elérhető, ezért ha a wc-t hiába próbáljuk leöblíteni, a kísérletezés helyett érdemes szakembert hívni. Annál is inkább, mert a lefolyótisztítók kárt okozhatnak a csövekben, szétmarhatják vagy korrodálhatják őket.

Különösen azoknak a termékeknek a használata nem javasolt, melyek kristályos, granulátum formában kaphatók. A duguláselhárítás IX. kerület utcáiban dolgozó szakemberei szerint ezek az anyagok megtapadnak a csövekben, így még inkább elzárják a víz útját, gyakori, hogy éppen emiatt kerül sor bontásra. Ha a wc dugulásának bármilyen jelét tapasztaljuk – lassan leszivárgó víz, gyenge öblítés -, hívjunk vízvezeték szerelőt, hogy ellenőrizze a rendszert. A duguláselhárítás IX. kerület valamennyi részén olcsón igénybe vehető.