Zsuffa Ákos szerint, a felnőttképzés online keretek között is működni fog

A járványhelyzet miatt kialakult problémák sajnos a felnőttképzést is sújtotta Magyarországon, ezért arra a döntésre jutottak, hogy a továbbiakban a felnőttképzést az interneten keresztül oldják meg.

[wp_ad_camp_1]

Zsuffa Ákos szerint tökéletesen fog működni így is a felnőttképzés, habár vannak még olyan akadályok, amelyeket le kell küzdeni, de van már érvényes a szabályozás a felnőttképzésre is, így online folytatható lesz az. Az FVSZ újraválasztott elnöke a híradó munkatársainak elmondta, hogy a járványhelyzet miatti hiányzókat a felnőttképzésről igazoltnak tekintik majd, de csak abban az esetben, ha a veszélyhelyzet kihirdetése és e rendelet hatálybalépése között történt a hiányzás. A legnagyobb gondot a képzések szakmai vizsgái okozzák, ugyanis egyes OKJ-s vizsgáknál a személyes jelenlét kötelező, de erre is próbálnak olyan megoldásokat találni, amely a jövőben megfelelő lesz mindenki számára. Gazdasági szempontból a felnőttképzés komoly szerepet tölt be a járványhelyzet utáni fellendülésben, ugyanis az átképzések hatalmas hangsúlyt kapnak majd a következő időszakban.

Ez különösképp hatalmas erőfeszítést igényel a képzőktől, akikre komoly és nehéz feladatok várnak a változtatások miatt, ezért hálásak vagyunk az erőfeszítésnek, amelyeket az oktatók tesznek, de a legfontosabb a képzések folytonossága jelen helyzetben és erre próbálnak összpontosítani minden téren. Ami eddig biztos, hogy a képzések online vagy telefonos módon is elvégezhetőek lesznek, de akár más formákat is bevethetnek a járvány időszaka alatt, hogy folyamatos képzésben vegyenek részt a tanulók. Azt is kiemelte az FVSZ elnöke, hogy az elkövetkezendő időszak az egyik legnehezebb lesz, nemcsak a felnőttképzésben, de minden iparágban, ezért mindenkinek türelmesnek kell lenni és reményeink szerint a hamarosan lezáruló nehéz időszakot követően minden visszaállhat a régi formában, többek között a felnőttképzés is.