Zsuffa Ákos, a Zsályaliget Hotel és Élménypark tulajdonosa

Nemrégiben hotel és élménypark nyílt a Pécshez közeli Pogány településen. A beruházás zöld koncepció mentén épült meg. Zsuffa Ákos tulajdonos mesélt a Zsályaliget Hotel és Élményparkról. Az alábbiakban bővebben olvashat a beruházásról!

[wp_ad_camp_1]

Zsuffa Ákos, a Zsályaliget Hotel és Élménypark tulajdonosa– A baranyai településen található Zsályaliget Hotel húsz embert foglalkoztat és negyven ember befogadására képes. A hotel teljesen akadálymentesített, rendelkezik konferencia teremmel és wellness részleggel. A szálloda építése során teljes mértékben a környezetvédelmet helyezték előtérbe. A fűtés geotermikus energia felhasználásával történik, az áramot napelemekkel biztosítják, a melegvíz ellátást pedig napkollektorokkal. Az épület hűtését nyáron légkondicionálók helyett csapadékvíz hasznosítással érik el. A világításhoz pedig LED lámpákat használnak. Maga a hotel hétszáz négyzetméter alapterületű és nyolc szobával rendelkezik. A hotelhez tartozik az élménypark, amin hét hektáron harminc attrakció található, főként gyermekek számára!

Az attrakciók közt található interaktív tanösvény, mely a környék nevezetességeit és élővilágát mutatja be. Ezenkívül trambulinpark, quadpálya, agrárfarm, gumijátszótér, nádlabirintus és nomád állatkert. Egy szóval a gyerekek kiválóan szórakozhatnak itt akár egész nap. Az élményparkhoz tartozik egy háromszáz négyzetméteres fogadóépület, amely okosház funkcióval rendelkezik és napkollektorok is tartoznak hozzá. A teljes beruházás nyolcszáz millió forintba került, azonban ennek nagyrésze, vagyis ötszáz millió forint európai uniós támogatással valósult meg. Zsuffa Ákos azt is elárulta, hogy a későbbiekben szeretnék bővíteni a szálláshelyet, éttermet nyitni, valamint szabadtéri színpadot kialakítani.