Zsuffa Ákos, a Felnőttképzők Szövetségének elnöke elmondta véleményét a felnőttképzés kapcsán

A legtöbb cég rugalmasabb felnőttképzést szeretne. Nem csoda, hiszen a folyamatosan változó munkapiaci igényeknek nem könnyű eleget tenni. Erről kifejtette a véleményét egy szakmabeli is, még pedig a Felnőttképzők Szövetségének elnöke, Zsuffa Ákos.

[wp_ad_camp_1]

Zsuffa Ákos, a Felnőttképzők Szövetségének elnöke – Ma már teljesen új munkaerőpiaci kihívásokkal kell szembenézni, mint pár évtizede, így fontos, hogy a felnőttképző intézmények is készen álljanak a kihívásokra és fel tudják készíteni az embereket a munkaerőpiaci kihívásokra. Ezt igazolja a Budapesti Kereskedelmi és Ipari Kamara és a Felnőttképzők Szövetségének kutatása, melyből fény derül rá, hogy a cégek túlnyomó többsége rugalmasabb felnőttképzésre vágyik. A megkérdezettek fele úgy nyilatkozott, hogy saját képzési gyakorlata tervezett folyamat. A munkaadók arról számoltak be, hogy a fizikai munkát végzők esetében a precizitást, pontosságot, önálló munkavégzés képességét és a terhelhetőséget értékelik a leginkább. Esetükben az idegen nyelv ismeret és a digitális tartalmak létrehozása nem igazán fontos.

A technológia egyre szélesebb körű elterjedése, az automatizáció folyamatos változásokat eredményeznek, így szükséges, hogy a változásokhoz a munkavállalók és munkaadók alkalmazkodni tudjanak. Ennek egyik módja az online tanulás lenne. Zsuffa Ákos a Felnőttképzők Szövetségének elnöke egyetértett abban, hogy a megoldást az internetes tanulás jelentheti, mely akár a felnőttképzésben is jól használható. A szervezet ezenkívül a cégekhez hasonlóan az önálló felnőttképzési jogszabály megteremtését is szorgalmazná. Zsuffa Ákos erről is beszámolt és szorgalmazta a változásokat!