Zsír vs olaj: a mindennapok nagy problémája

Az emberek többsége a zsír szó hallatán rögtön a sertésből, mangalicából, kacsából nyert szilárd zsiradékra gondol. Ha az olaj szót emlegetjük, akkor pedig biztos, hogy a napraforgótáblákból, olívaágakból nyert folyékony állapotú termékre gondolnak. Sajnos sokan nem tudják, hogy létezik állati eredetű olaj is, mint például a csukamájolaj, és növényi zsiradékokat is ismerünk.

[wp_ad_camp_1]

Zsír vs olaj a mindennapok nagy problémája, mivel sokan nem tudják eldönteni, hogy melyiket használják a főzés, étkezés során. Akiknek nincsen súlyproblémájuk, cukorbetegségük, magas koleszterinszintje, vagy más ezekhez hasonló problémájuk, azok néha-néha használhatnak sertészsiradékot. Érdemes többnyire a növényi eredetű zsiradékot használni, főleg olyan esetben, ha az étel fő alapanyaga az állai hús. A fogyni vágyó emberek és a magas koleszterin szinttel rendelkezők minden esetben kerüljék el az állati zsiradékot, főzés során csupán növényi olajakat használjanak fel. Fontos, hogy tudja, hogy az állati eredetű zsiradékokban koleszterin található. A növényi eredetű olajak közül azt érdemes megvásárolni, amely hidegen sajtolt, E-vitaminnal dúsított, vagy az olívaolajakat.

A növényi olajak kategóriában van lehetőség válogatni, mivel az üzletek polcain találhat kukoricából, tökmagból, szezámmagból, napraforgóból, stb. készült olajakat. Tudni kell, hogy ezek az olajak telítetlen zsírsavakból állnak, és ezért hasznosak a szervezet számára. Látogasson el a www.belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra, mivel itt többet megtudhat a zsír és olaj fogyasztásának előnyeiről, valamint hátrányairól. Lehetősége van, hogy időpontot kérjen tapasztalt Papp Rita dietetikushoz, életmód tanácsadóhoz, aki segíthet önnek a problémáiban.