Világító festék – Igazi különlegesség a művészetben

Néhány évtizeddel ezelőtt a világító matricák nagy népszerűségnek örvendtek és mindenki akart a szobájába, hogy aztán csillagos univerzumot varázsoljon a plafonra. Ma már viszont a világító festékek számítanak nagy favoritnak.

[wp_ad_camp_1]

Világító festék – Vannak olyan világító festékek, melyek foszforeszkáló vagy fényvisszaverő felirattal vannak hirdetve, ezek azonban nem igazi világító festékek. A világító festékeknek külső fényforrásra van szükségük, ahhoz, hogy világítani tudjanak. Ellenben a fluoreszkáló festékek maguktól világítanak. A fluoreszkáló festékek természetes fénnyel táplálkoznak és ezáltal tudnak éjjel világítani. Persze, nem egész éjjel, hiszen ahogy telnek az órák veszítenek fényerejükből, ekkora viszont mi már úgy is mélyen alszunk. A fluoreszkáló festék nagyon menő, így nem csoda, hogy sok helyen fellelhető. A világító festékkel készült képek éjszaka teljesen másmilyen arcukat mutatják. Nagyon érdekesek! Így az Alkotásutca is gyakran kínál világító festékes képeket, amiket az újdonsült művészek nagyon szeretnek.

Világító festés

Számtalan fluoreszkáló festék márkát tudunk felfedezni a piacon, azonban működési elvük mindenütt megegyezik. A festék feltöltődik fénnyel és egész este világít nekünk. Vannak olyan típusok, amelyek a félig leengedett redőny mellett is tökéletesen magukba szívják a fényt. A világító festékeket sokféle felületre fel tudjuk vinni, például üvegre, fára, kőre, textilre, valamint papírra. Ha megihletett a világító festékkel való alkotás gondolata, akkor érdemes ellátogatnod az alkotasutca.hu weboldalra, ahol többet is megtudhatsz erről a különleges festékről, továbbá az élményfestésről is bővebb információkat tudhatsz meg!