Vegyszerek a dugulás hátterében

A legtöbben azt gondolják, a lakásban a lefolyókat kizárólag darabos szennyeződések, pl. ételmaradékok vagy hajszálak zárhatják el. Ezzel ellentétben a duguláselhárító Dunakeszi területén legtöbbször olyan esetekkel találkozik, amikor a probléma kiváltó okai a vegyszerek.

[wp_ad_camp_1]

A duguláselhárító Dunakeszi és környékén általában a wc, a mosdó vagy a mosogató tisztítását végzi, a lakástulajdonosok pedig nem is sejtik, hogy vajon mi zárhatta el a csöveket. Nem célszerű ugyan a mosogatóba beleönteni az ételmaradékokat vagy a fürdőkádban kitisztítani a fésűt és leöblíteni a hajcsomókat, mert ezek is komoly dugulásokat tudnak okozni, de a leggyakrabban mégis más áll a probléma hátterében.

A duguláselhárító Dunakeszi lakóit mérsékelt vegyszer használatra inti. Legyen szó mosogatószerről, szappanról, samponról vagy tusfürdőről, ezek könnyedén megtapadnak a csövek falán és ragacsos masszává vagy kőkemény lerakódássá alakulnak. Innen már csak idő kérdése, hogy a később bennük ragadt szennyeződések mikor okoznak dugulást. Ezt megelőzhetjük, ha hetente többször forró vízzel öblítjük át a csöveket. Ha ez már nem segít, a duguláselhárító Dunakeszin hétvégén is várja hívását!