Utasbiztosítás külföldre nem mindennapi helyzetekben is

Külföldi utazás esetén mindenképp szükséges biztosítást kötni. Ez nem csupán a nyaralásra vonatkozik, hanem bármilyen egyéb utazásra. Akár munka, tanulmány vagy egyéb célból néz hosszabb-rövidebb külföldi tartózkodás elébe, mindenképp érdemes biztosítást kötni.

Biztosítás külföldi utazáshoz az AXA Biztosítónál speciális esetekre is. A külföldön tanuló diákok rendszerint úgy vélik, hogy bőven elegendő, ha a kinti partnerintézmény helyi egészségbiztosítást nyújt, ez azonban nem így van, ugyanis ez csak állami intézményekben az alapellátásra vonatkozik. Az Erasmusos diákoknak is célszerű legalább a kiutazás, valamint az azt követő időszak esetére biztosítást kötni, míg a helyi rendszerben hivatalosan nem regisztrálják. Nem csupán a tanulmányi utak, hanem az üzleti célból történő kiutazás kapcsán sem szabad elfeledkezni az utasbiztosításról. Az üzleti útra készülőknek célszerű az EXCELENT utasbiztosítást választani. Az utasbiztosítás kiterjed a csomagban lévő, munkához kapcsolódó tárgyakra is. A biztosítás saját részre, alkalmazottakra és a kollégákra is megköthető.

Utasbiztosítás nem csupán a szellemi foglalkoztatottakra, hanem a fizikai munkásokra is megköthető. Esetükben még nagyobb a baleseti kockázat esélye, ezért az AXA kiegészítő biztosítás formájában a fizikai munkavégzés közben bekövetkező baleseteket követő orvosi ellátás költségeire is fedezetet nyújt. Biztosítást kötni mindenképp fontos, még abban az esetben is, ha rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával. A kártya kizárólag az állami intézményekben fedezi az alapellátást. Ez azt jelenti, hogy sem a mentési, sem a hazaszállítási költségekre nem nyújt fedezetet a kártya, ezek pedig milliós nagyságrendű összegek. Bővebb információkat az axa-assistance.hu weboldalon talál!