Terhességi kalkulátor alkalmazása az interneten

A terhességi kor az utolsó periódus dátumán alapul, nem a fogantatás dátumán. Emiatt egy személy általában legalább 4 hetes terhesnek tekinthető, mire ténylegesen elmulaszt egy ciklust, és pozitív terhességi tesztet végez. A becsült esedékesség és a terhességi életkor kiszámításához írja be az aktuális dátumot és az utolsó menstruáció kezdetének dátumát.

[wp_ad_camp_1]

Terhességi kalkulátor alkalmazása igen hasznos lehet ha meg szeretné tudni, hogy mikorra várható babája. Amennyiben használatba venné kalkulátorunkat kattintson a nogyogyasz.hu weboldalra. Hogyan kell használni a terhesség esedékességének kalkulátorát? A normális terhesség általában 37–42 hétig tart. Ha tudnia kell az esedékesség dátumát, válassza ki a legutóbbi ciklus első napjának dátumát a legördülő menüből, majd kattintson a „hét kiszámítása” gombra. Ezután a számológép elemzi az esedékességét. Hogyan számítják ki az esedékességemet? Ha a „hét kiszámítása” gombra kattint, a számológép 280 napot (40 hét) ad hozzá az utolsó menstruációs ciklus első napjához. Meg kell jegyezni, hogy az ovuláció és a menstruációs ciklus a terhesség első két hetének számít. Ennélfogva, amikor a számológép által említett esedékességi napon szül, a baba 38 hetes lesz, és nem 40 hetes.

Miért fontos az esedékesség kiszámítása? Egy kismama lelkesen várja a baba érkezését. Az esedékesség fontos, mivel megadja a szülés dátumát. Segít abban, hogy fizikailag, szellemileg felkészült legyen, és nyomon kövesse a szülés előrehaladását. Mikor kell orvoshoz fordulni? Miután pozitívnak találja terhességi tesztjét, fontos, hogy menjen egy szülés előtti ellenőrzésre. A kezdeti szakasz a terhesség legfontosabb állomása.  Amennyiben még többet tudna meg a terhességről vagy a kalkulátorról kattintson a nogyogyasz.hu-ra.