Szürke szín a lakásban, modern szürke shaggy szőnyeggel

A 2021-es lakberendezési trendekben a szürke szín elsöprő fölénnyel vezet. A felújítók és a most építkezők is fő színként választják a lakás kialakításakor.

Miért kedveljük annyira ezt a semleges színt?

Mert, bár szürkesége úgymond egyhangú, ez csak egy röpke gondolat erejéig futhat át az agyunkon. A szürke szín ugyanis sokkal több, mint gondolnánk.

A szürkének sok árnyalata van, sokféleképpen használhatjuk. Más színekkel kiegészítve nagyon barátságos otthont teremthetünk a segítségével. Például a szürkét sárgával kombinálva meleg hatást érünk el, míg kékkel kiegészítve hidegebb atmoszférát teremthetünk.

Egy helyiségen belül, több árnyalatban is kombinálhatjuk a szürkét. A nappaliban, például ha van egy sötétszürke nagyméretű kanapénk, akkor egy nagyméretű fehér és világos szürke shaggy szőnyeg tökéletes összhangot teremt. A falra tegyünk valamilyen színes, narancssárga, zöld, citromsárga, meleg tónusú képet, ami megtöri a szürke egyhangúságát.

A szürke shaggy szőnyeg, szürkesége mellett bolyhos, meleg hatású látványa miatt egyáltalán nem rideg hangulatú. Bármelyik helyiségben megállja a helyét anélkül, hogy barátságtalan hangulatban éreznénk magunkat. Egy szép, földig érő fehér, esetleg sárga függönnyel a szürke szín lágyítható.

A szürke és fehér színek egymással roppant elegáns hangulatot teremtenek. Ha elegáns konyhára vágyunk, alkalmazzuk ezt a kettőst. Sötétszürke konyhaszekrény, fehér fali csempe, világosszürke konyhaszőnyeg, a konyhaablakban pedig egy szép, lenge fehér függöny.

Shaggy szőnyeg
Shaggy szőnyeg

Szürke shaggy szőnyeg választható a gyerekszobába is.
Akár fiús, akár lányos, akár közös gyerekszobáról van szó, a semleges szürke shaggy szőnyeg minden helyzetben jó választás. Kislányoknak szürke shaggy szőnyeg? Pontosan. Nem kell rózsaszínben úsznia mindennek, de használhatjuk kiegészítésként. Rózsaszín ágynemű, rózsaszín függöny és tapéta, egy egyszínű, világos szürke szőnyeggel tökéletesek.

Határozott személyiségeknek a szürke fehér és fekete színkombináció illik a nappaliba. Egy fehér-fekete-szürke shaggy szőnyeg visszaadja azt a karaktert, amit a ház tulajdonosa képvisel.

Egy lakás otthonná válásáig sokat kell tennünk. A szőnyegek például remek lakástextilek és sokat lendítenek az otthonossá, barátságossá tételben.
Ne féljünk a szürkétől, hiszen ugyanúgy alkothatunk vele meleg és otthonos enteriőrt.

Válassz egy nagyméretű szürke shaggy szőnyeget, aminek hosszú, puha szálai és selymes érintése minden bizonnyal levesz majd a lábadról.