Szőnyeg lakberendezés öko stílus trendek 2022-ben

Női lakberendezés lágy színekkel, vagy férfi lakberendezés dinamikus és erős színekkel? 2022-ben sem fogunk unatkozni, ha lakberendezésre adjuk a fejünket.

Hallottál már az öko-stílusról? 2022-ben nagyon nagy trend lesz ez a fogalom. Az öko-stílusú otthonok nem csak a fiatal korosztály számára jelentenek majd megnyugvást a hatalmas klímaváltozás-stressz közepette.

Az öko stílus a huszadik század végén terjedt el, amikor egyre több tervezőt kezdett el foglalkoztatni az, hogy hogyan lehetne beépíteni a környezetvédelmet az építészetbe és lakberendezésbe. Egyre többen költöztek városba, viszont megmaradt a természet szeretete, a környezet védelme. Az öko stílusú lakásokban a legtöbb dolog újrahasznosított anyagokból készül a lakás díszítése és lakberendezése során.

Előtérbe kerültek a természetes anyagok: a fa, a bambusz, a gyékény, a tégla, a kövek, a kerámiák, a pamut és a lenvászon textíliák. A bútorzat minimális, a színek és a fények természetesek. Az ecostyle bármelyik helyiséghez alkalmas, ha megszerettük, ne engedjük.

Az öko stílus lényeges elemei közé tartoznak a szobanövények is. A sok zöld növény mellett pedig természetesen a zöld szőnyegek is fontos lakásfelszerelési kiegészítők lettek.

Egy minőségi zöld szőnyeg meghatározza a lakás összhangulatát. Bármelyik helyiségben jól mutat, a nappalitól kezdve a fürdőszobáig. A zöld szín minden árnyalata harmonikus és megnyugtató hangulatot teremt, amolyan jó itthon lenni érzést. Sötétzöld, világoszöld, olíva zöld, türkiz zöld, minden árnyalat ámulatba ejtő hatást képes kelteni egy nagyméretű szőnyeg által.

Szőnyeg
Szőnyeg

Gyönyörű, hatalmas és minőségi zöld szőnyeg a nappaliban? A hatás nem marad el. Mivel ez a rész a lakás azon része, ahol a legtöbbet van együtt a család, fontos, hogy nagyon puha és vastag szőnyeget válasszunk. Egy gyönyörű kerek shaggy szőnyeg 200 cm méretével impozáns és feltűnő darabja lehet a nappalinak.

A zöld padlószőnyeg mindenen túlmutat. A legjobb, ha sűrű szövésű, pihe-puha anyagú a választott padlószőnyeg, amit a hálószobába, a gardróbszobába és a gyerekszobába is használhatunk. A zöld padlószőnyeg az öko stílus egyik legszebb darabja lehet, mert szenzációsan fest a természetes barna és bézs színek mellett.

A környezetbarát belső terekhez létrehozásához a zöld az egyik alap szín. Zöld függöny, zöld díszpárna, zöld szőnyeg, zöld tapéta. Persze mindezt harmonikusan, más színekkel karöltve tervezzük.

Zöld szőnyegek tökéletesítik a lakások belső tereit, mely fiatalos, modern és természetes hatást sugall.