Nem minden arany, ami fénylik – azaz beszéljünk a falfestékekről bővebben!

Mit tesz az ember, ha szeretne festéket vásárolni? Elmegy a nagyobb bevásárlóközpontok valamelyikébe, esetleg egy barkácsáruházba és levesz a polcról egy terméket, melyre nagy betűkkel ráírták, hogy festék. Egyszerűnek hangzik, azonban vannak olyan termékek, melyekre csak jóindulattal lehet azt mondani, hogy festék, ráadásul rengeteg bosszúságot okoznak a későbbiekben.

Beltéri falfesték vásárlásakor a legtöbb laikus ember nem igazán tudja milyen szempontok alapján érdemes választani. A többség az árat veszi alapul vagy éppen egy ismertebb márka termékeit helyezi a bevásárló kosárba, abban a hitben, hogy az majd biztos jó lesz. A termék árát elsősorban a benne található kötőanyag határozza meg. Ez azt jelenti, hogy az alacsony árral rendelkező termékekben csak nagyon kevés a kötőanyag, magyarán nem fog rendesen fedni és kész kínszenvedés lesz a falfestés. Az igazán olcsó falfestékek esetében alapvetően vizet és mészkőport vásárolunk, minimális kötőanyaggal. A falfesték kiválasztása során érdemes azt szem előtt tartani, hogy egy liter festékkel hány négyzetmétert lehet kifesteni.

A beltéri falfestékek jóval kevesebb környezeti hatásnak vannak kitéve, mint a kültériek, ezért kevesebb kötőanyagot tartalmaznak, ami az árukon is meglátszik. Ha az ár mellett az is fontos, hogy a festék minőségi legyen, akkor érdemes megismerni a FIT falfestékeket. A magyar piacon a FIT Prémium az egyik legkiválóbb diszperziós falfesték. Már egy rétegben is tökéletesen fed, két rétegben pedig rendkívül tartós. Ezzel a falfestékkel kész gyerekjáték a munka! Ráadásul penészgátló változatban is elérhető. Ha biztosra akar menni, akkor érdemes kipróbálni a Fit márkát, mely a falfestékek Rolls Royce-ának számít! Bővebb információkat a fitinfo.hu weboldalon talál!