Szivattyú rendelés a citidepo.hu oldalon

A szivattyút mechanikus eszköznek lehet tekinteni, amely felhasználható a folyadék nyomásának növelésére, és ezáltal a folyadékokat vagy hígtrágyákat mechanikus hatásra mozgathatják. A szivattyúkat a folyadékok mozgatásának módja szerint osztályozzák, közvetlen emelési, gravitációs és elmozdulási szivattyúkként. A szivattyúk alacsony nyomást hoznak létre a szívó végén, így a folyadékok felszívhatók, és a nyomó végén nagy nyomás keletkezik, így a folyadék a kívánt magasságba emelhető.

Szivattyú rendelhető a citidepo.hu weboldalon, tehát ha önnek is éppen szivattyúra lenne szüksége nálunk mindent megtalál amit keres méghozzá a lehető legjobb áron.  A szivattyú kiválasztása előtt ismernünk kell bizonyos tényezőket, a nyomást, amellyel szemben a szivattyúnak működnie kell, a kívánt áramlási sebességet, a szívóerőt és a folyadék jellemzőit. A teljes fej, a szívóerő és az áramlási sebesség a csőrendszer és a szivattyú jellemzőitől függ. A pozitív térfogatú szivattyúk meghatározott mennyiségű folyadékot tudnak mozgatni időegységenként. Ezek a szivattyúk nagyobbak, mint az azonos teljesítményű dinamikus szivattyúk. Pozitív térfogatú szivattyúkat használnak a hidraulikus rendszerben. A hidraulikus teljesítmény egyik fontos tényezője a nagy teljesítménysűrűség. A pozitív térfogatú szivattyú minden fordulattal jó mennyiségű folyadékot képes mozgatni. A pozitív térfogatú szivattyúk két típusra oszlanak attól függően, hogy hogyan mozgatják a folyadékot.

A forgó pozitív térfogatú szivattyúk mozgatják a folyadékot egy forgó mechanizmussal, amely létrehozza a vákuumot, és felfogja és beszívja a folyadékot. A forgószivattyúk képesek mozgatni a levegőt a vezetékekről. Hátránya, hogy ha nagy sebességgel üzemeltetik, a folyadékok eróziót okoznak, és nagy hézag keletkezik, amelyen keresztül a folyadék átjuthat. Amennyiben még több részletet tudna meg és érdekelné önt is egy szivattyú, keresse fel a citidepo.hu weboldalt.