Személyautó akkumulátor minden autótípushoz!

Az autóipari akkumulátor egy újratölthető akkumulátor, amelyet a gépjármű elindításához használnak. Fő célja, hogy elektromos áramot nyújtson az elektromos meghajtású indítómotorhoz, amely viszont beindítja a kémiailag meghajtott belső égésű motort, amely ténylegesen meghajtja a járművet.

[wp_ad_camp_1]

Személyautó akkumulátor kapható kedvezményes áron a legjobb márkáktól az alkatreszek.hu weboldalon, tehát látogasson el bátran hozzánk, és minden évjárathoz kaphat személyautó akkumulátort. Míg a motor jár, az autó elektromos rendszereinek áramellátását továbbra is az akkumulátor biztosítja, miközben a generátor tölti az akkumulátort, ha az igény növekszik vagy csökken. Az indítás általában az akkumulátor kapacitásának kevesebb mint három százalékát használja fel. Ezért az autóipari akkumulátorokat úgy tervezték, hogy rövid ideig maximális áramot szolgáltassanak. Ezeket indítás, világítás és gyújtás miatt néha „SLI elemeknek” nevezik. Az SLI akkumulátorokat nem mély lemerítésre tervezték, és a teljes kisütés csökkentheti az akkumulátor élettartamát.  A motor beindítása mellett az akkumulátor biztosítja a szükséges extra energiát, ha a jármű elektromos követelményei meghaladják a töltőrendszerből származó tápellátást.

A modern akkumulátorok ólom-sav típusúak, hat soros csatlakozású cellát használnak egy névleges 12 voltos rendszer biztosításához (a legtöbb személygépjármű és könnyű teherautó esetében), vagy tizenkét cellát egy 24 voltos rendszerhez nehéz teherautókban vagy földmunkagépekben. Gázrobbanások fordulhatnak elő a negatív elektródon, ahol hidrogéngáz képződhet az akkumulátor szellőzőinek elzáródása vagy rosszul szellőző beállítás miatt. A motor beindításakor bekövetkező robbanások általában korrodált vagy piszkos akkumulátoroszlopokkal járnak. Ha itt az ideje az akkumulátor cserének, forduljon hozzánk az alkatreszek.hu weboldalon.