Szállás Hévíz egész területén

Hévíz városa ritkán található meg Európa-szerte a turisztikai útikönyvekben, az utazók nem a tétlen kíváncsiság kedvéért jönnek ide, és a hétköznapi életben aligha fognak hallani Hévízről. De a magyarok az iskolapadból tudnak egyet s mást az aprócska városról az ország nyugati részén, amelyet világszerte Európa legnagyobb termáltójáról és a világ második legnagyobb termáltaváról ismernek.

Szállás Hévíz környékén elérhető a hevizszallas.com weboldalon, ezért ha önt is érdekelné egy szép szállás Hévízen, itt a helye nálunk hiszen itt mindent megtalál. A legendák a Hévízi-tó vizeinek gyógyító tulajdonságairól szólnak, és a mozgásszervi és idegrendszeri betegségekben szenvedő betegeket küldik ide az orvosok egész Európában. A kis terület (8 km2) és a népesség (kb. 5000 fő) ellenére a Hévízi -tó nem az egyetlen érdekesség, amelyet megtapasztalhat Hévízen. A Hévíz területén 2001 -ben végzett régészeti ásatások megnyitották a régió fátylát: a tudósok megtudták, hogy ezeken a területeken Kr. E. rengeteg épületet, műemléket és sírt találtak a Római Birodalom virágzásának korszakából (Kr. U. II-IV. Század), amelyek közül sok manapság a város nevezetességeivé vált.

Érdekes, hogy már akkoriban a rómaiak tudták vagy sejtették a régió mikroklímájának jótékony hatását a testre, és megpróbáltak házat vagy kunyhót építeni a tóhoz közelebb. Hévíz népszerűsége a 18. század végén kezdett jelentősen növekedni, miután megjelent az első tudományos tanulmány a termálvizek tulajdonságairól, amelyet Slaby Ferenc fizikus és orvos végzett. További részletekért és szállásfoglalásért nézzen be a hevizszallas.com-ra, és itt megtalálhatja a legszebb és legolcsóbb szállásokat, ráadásul elérhetőségeinket is, ha kérdezni szeretne tőlünk a szállásokról.

Lorabel Apartmanház Hévíz – A legjobb választás a Hévízre látogatóknak. Új és csodaszép apartmanok közvetlenül a hévízi-tó közelében. Egész évben nyitva! Fantasztikus programok és látnivalók! Ingyenes fürdési lehetőség.