Spóroljon a vezetékes vízzel! Használjon minőségi esővízgyűjtőt!

Az árak robbanásszerű növekedésével egy időben, egyre többen próbálnak meg spórolni. Nyáron a növények öntözése, illetve az autómosás megnövekszik a vezetékes víz felhasználás. Ezáltal a költségek is megnőnek. Szerencsére van rá mód, hogy a vezetékes vízen spóroljon, még pedig esővízgyűjtő alkalmazásával.

Esővízgyüjtő alkalmazásával nem a drága vezetékes vizet kell használnod. A természet számos kincset nyújt, számos alternatívát kíván a gazdaságos felhasználásra, így hiba volna nem élni a lehetőséggel. Az esővízgyűjtésnek köszönhetően sokkal kevesebb vezetékes vizet kel felhasználni, amivel spórolhat. Ráadásul az összegyűjtött esővizet nagyon sokféleképp fel lehet használni, például öntözésre, autómosásra, de akár WC öblítésre és takarításra is. A csapadékgyűjtés kétféle módon is megvalósulhat, felszíni és felszín alatti módon. A felszíni csapadékgyűjtés egyszerűbb alternatíva, így nagyon sokan alkalmazzák. Nem kell az esővízgyűjtőt a földbe ásni, elég csak a ház mellé állítani és hozzá csatlakoztatni az ereszcsatornához.

A felszíni esővízgyűjtő esetében viszont mindenképp gondoskodni kell egy szűrő beszerzéséről, aminek köszönhetően a tetőfelületen lévő szennyeződések nem jutnak be a tartályba, illetve a túlfolyás is megakadályozható. A Suni Kft kínálatában kapható szűrőkön „téli” és „nyári” átállási lehetőség is található. A másik lehetőség, vagyis a felszín alatti esővízgyűjtés előnye, hogy az összegyűjtött víz védve van a különféle környezeti tényezőktől. Ráadásul ezek a tartályok igazán nagyok, így jellemzően ezer liter feletti kapacitással rendelkeznek. Érdemes mérlegelni mindkét lehetőség előnyeit és hátrányait, majd megrendelni a megfelelő esővízgyűjtőt a sunikft.hu webáruház kínálatából!