Padlószőnyeg edzőterembe, berendezés, felújítás. Milyen melegburkolatot válasszunk?

Az edzőtermek látogatottsága hihetetlen módon nőtt az utóbbi kb. 10 évben hazánkban. Divat lett a sportosság, divat lett edzőterembe járni. Nem mindegy azonban, hogy milyen felszereltségű és milyen hangulatú az edzőterem, ahol szabadidőnk nagy részét töltjük.

Mi kell egy komfortos edzőteremhez?

Egy jó edzőterem kellemes, motiváló hangulatú. Modern géppark, légkondicionáló, tiszta öltöző, szép és praktikus berendezés, megfelelő méretű öltözőszekrény, tökéletes burkolatok, biztonságos és puha padlószőnyeg.

A géppark után a padlószőnyeg a leglényegesebb egy edzőteremben. Kemény, durva hidegburkolaton nem lehet és nem is egészséges izzasztó edzőgyakorlatokat végezni.
Egy kényelmes, puha és biztonságos padlószőnyeg azonban tökéletesíti az edzőtermi környezetet.

Padlószőnyeg
Padlószőnyeg

Mit nyújt egy minőségi padlószőnyeg az edzőtermi használat során?

  • Kíméli az ízületeket, ami által csökken a sportsérülések esélye.
  • A padlószőnyeg felülete elnyeli a zajokat, s mivel rugalmas is, a ráeső súlyoktól nem sérül a hidegburkolat sem.
  • A szőnyegpadló stabil felületet jelent minden sportolni vágyónak, melyen nagyobb önbizalommal vághatnak neki a feladatoknak.
  • A különböző sportágak, például a küzdősport nagy igénybevételnek teszik ki a padlót, ezért egy erős, strapabíró padlószőnyeg
  • Modern padlószőnyeg választásnál csodás színeket használhatunk. Motiváló lehet egy narancs szín, a világosszürke, vagy világos bézs pedig a kisebb, sötétebb terekben lehet tökéletes. Egy mesés türkiz szőnyeg szintén élénkítő hatású, valamint roppant modern is napjainkban.
  • A padlószőnyeg alátét fokozza a komfortérzetet és még jobban véd sportolás közben. Vastagabb felületet kapunk, ha a padlószőnyeg alá plusz réteget helyezünk. Ha egy vékony szőnyegpadló nyeri el a tetszésünket az ára miatt, akkor alátéttel megnövelhetjük pozitívumait.

A padlószőnyeg árak nem egyenesen arányosak a minőséggel. Egy olcsó padlószőnyeg is lehet erős, ellenálló és jó minőségű. Vannak persze prémium és exkluzív szőnyegpadló típusok is, amik nem biztos, hogy egy edzőteremben kapnak helyet, azokat inkább otthon használjuk.

A filc szőnyeg lerakása edzőteremben nagyon gyorsan elvégezhető. Ha egy kis felújítás rászorulna a térre, akkor nyugodtan tervezhetünk egy gyors padlószőnyeg cserét. Nagy helyiségbe jó választás egy mintás padlószőnyeg, a kisebb helyekre azonban világos és egyszínű változat kerüljön.

Padlószőnyeggel minden helyiség barátságosabb és melegebb hangulatú.