Ne legyen gondja a biztosításra síelés közben!

A tél beköszöntével számos család és baráti társaság dönt úgy, hogy kihasználja a téli sportok adta örömöket és a hegyekbe indul. Az utazás és a sport miatti izgalom során könnyű elfeledkezni arról, hogy biztosítást kössön. Ez azonban komoly hibának bizonyulhat.

Utasbiztosítás síelés esetén nagyon fontos. A legtöbb magyar család a szomszédos Szlovákiába vagy Ausztriába indul, hogy lazítson egy kicsit és aktív pihenéssel töltse a szabadságát. Olaszország és Franciaország sípályái némiképp messzebb vannak, azonban fapados járatokkal egyszerűen és viszonylag olcsó megközelíthetők ezek a helyek. Az utazás megtervezése és a pakolás során könnyű elfeledkezni a biztosításról, a havas lankákon való síklás során pedig nem igazán jut az ember eszébe, hogy az önfeledt sportolásnak csúnya vége lehet. Sajnos minden évben többször is hallani olyan híreket, miszerint valaki súlyos sérülést szerzett síelés közben, biztosítás hiányában pedig a mentés és a kórházi ellátás összege csillagászati összegre rúgott. Sokan abban a tévhitben élnek, hogy nincs szükség biztosításra, mert az EU kártya kellő fedezetet és biztonságot nyújt, ez azonban nem igaz.

Ha síelni készül, akár csak valamelyik közeli országba, akkor azt javasoljuk, hogy mindenképpen kössön síbiztosítást. Ne bízza magát pusztán az EU kártyára, ugyanaz Európai Egészségbiztosítási Kártya kizárólag az állami intézmények alapellátását fedezi, azonban érdemes tisztában lenni vele, hogy Ausztriában a legtöbb síközpontban magánkórházak működnek, így, ha síbiztosítás nélkül űzi a téli sportokat, akkor könnyen költséges emlékké válhat a kellemes élménynek induló síelés. Bővebb információkért és biztosítás kötésért látogasson el az axa-assistance.hu weboldalra, ahol minden fontos információt megtalál egy helyen!